Angostura lancere ny “super” premium rom

0

Angostura huset lancerer nu en ny 15 års ’sipping’ rom i super-premium segmentet – navnet er Angostura 1787 og hylder Trinidads første sukkermølle fra samme år.

Angostura har netop annonceret lanceringen af en ny rom. Angostura 1787 er en raffineret ’sipping’ rom og en hyldest til den første sukkermølle i Trinidad, som er en del af den berømte Lapeyrouse sukkerplantage, der blev grundlagt i 1787. Angostura 1787 er et blend af nøje udvalgte rom fra Angostura huset, som alle har lagret 15 år på forkullede egetræsfade.

Angostura 1787 er en hyldest til husets tradition for høj kvalitet, der blev etableret for mere end to århundrede siden. Huset kombinerer traditionelle lagringsteknikker med moderne blending ekspertise for at skabe en helt unik sanseoplevelse.

“Angostura 1787 hylder den Caribiske ånd og sætter fokus på, hvor vigtig historien bag rom er. Samtidig leder den opmærksomheden hen på rom som Trinidad & Tobagos originale spiritus, uddyber Genevieve Jodhan, Executive Manager – International Sales & Marketing.

Rommen er karakteriseret ved sin rige mahogni-farve med et strejf af bronze. Den er smukt balanceret, har en medium krop og en sød bouquet af banan, tørrede frugter og eg samt æblenoter. Smagen har et hint af tørrede svesker og søde, afrundede egetræsnoter med nuancer af flødekaramel og en lang sprød finish. Angostura 1787 indeholder med andre ord den kvalitet og smag, man kan forvente af et produkt fra Angostura. Som John Georges, Angosturas Master Distiller, siger:

“Vores rom er 100 % trinidiansk, produceret på ét destilleri, på én ø. På mange måder ligesom med single malt, bare bedre.”angostura-rom2

Se også: Angostura – Bartenderens ”Es”

Angostura 1787 er den seneste tilføjelse til Angosturas prisvindende familie af premium rom, et sortiment der tæller både Angostura 7 Year Old Rum, Angostura 1919 og Angostura 1824. Rommen kommer i en kraftig flaske dekoreret med en signatur af Dr. J.G.B. Seigert, Angosturas grundlægger. Flasken er desuden emballeret i en raffineret, brun og orange æske.

Angostura® 1787 er en premium 15 års ’sipping’ rom, produceret af Angostura huset, der har mere end 130 års erfaring indenfor romkunsten. Denne raffinerede rom hylder den første sukkermølle i Trinidad fra 1787, lokaliseret i den berømte sukkerplantage Lapeyrouse. Forestil dig de mange bifald der må have lydt første gang saften fra de søde, gylden-grønne sukkerrør flød fra sukkermøllen. En sand gave, ikke blot de gyldne sukkerkrystaller men også den fascinerende nye spiritus som rom var – destilleret fra biproduktet melasse. Angostura® 1787, en rom der hylder historien.

 

angostura-rom

BAGGRUNDSMATERIALE

Om året 1787:

I 1776 åbnede Trinidad, som dengang var en spansk koloni, endelig sine kyster for de franske plantageejere fra de Øst-Caribiske øer. Dette var begyndelsen på en transformation for Trinidad, fra et spansk dødvande til nu at være et nyt grænseområde for sukkerplantager. Sukker-revolutionen som havde hærget Caribien siden starten af århundredet, var langt om længe ankommet.

1787, som er året Angostura 1787 rommen hylder, var en milepæl i denne forbindelse. Det var året, hvor Trinidads første sukkermølle blev etableret på Lapeyrouse Estate. Efterfølgende var der ingen vej tilbage; udviklingen skete hurtigt i denne langsomt blomstrende plantage-økonomi, og bare ti år senere var antallet af sukkerplantager øget til 159 — kæmpestore arealer som fangede briternes opmærksomhed i en sådan grad, at de indtog kolonien i 1797.

1787 markerede dermed Trinidads uundgåelige opstigning indenfor romproduktion, som de er så kendt for i dag. I løbet af det 17. og 18. århundrede foretrak plantageejere europæisk-importerede drikke, men i slutningen af det 18. århundrede var rom blevet populær på verdensplan. Fra pirater og fribyttere til engelske sømænd og endda til plantageejerne selv – alle drak rom! Det er denne arv, som Angostura huset holder i live med den nye Angostura 1787.


ANGOSTURA HUSET

Via sin arv som en af verdens bedst kendte producenter af aromatiske bittere, er Angostura stormet ind i det 21. århundrede med et udsøgt sortiment af rom, den fantastiske Amaro di ANGOSTURA og naturligvis ANGOSTURA aromatiske bittere samt ANGOSTURA orange bittere, som i dag markedsføres i mere end 170 lande verden over.


SKABELSEN AF ANGOSTURA ROM

Angostura rom er en arv og en hyldest til udfoldelsen af romindustrien i Caribien, samt til de mænd og kvinder der har været med til at skabe den. I dag ejer Angostura det eneste romdestilleri i Trinidad, hvor produktionen kontrolleres lige fra start til slut.

Rommen er blended af Masters med mange års erfaring og træning i originale traditioner, som indeholder velbevarede opskrifter og teknikker. John Georges, Angosturas Master Distiller, samt husets blenders bliver involveret i hvert stadie for at sikre den højeste kvalitet og konsistens, lige fra udvælgelsen af molassen til valget af fade.

Angostura er berømt for sin unikke signaturstil, som stammer fra teknikker, der har bestået tidens test. Angosturas premium rom er produceret af molasse af allerhøjeste kvalitet fermenteret med en bestemt gærkultur, som kontinuerligt bliver destilleret i kedler, hvorefter den bliver lagret på forkullede egetræsfade.

 

Se også: Angostura MasterClass

ANGOSTURA: EN RIG ROMHISTORIE

Angosturas prisvindende rom stammer fra mere end 190 års tradition. Rejsen startede i 1824, da grundlæggeren Dr. Johann Siegert begyndte at producere aromatisk bitter i Angostura, Venezuela (som i dag kaldes Cuidad Bolivar). I 1870’erne migrerede Dr. Siegerts tre sønner til Trinidad, blandt dem Don Carlos Siegert, som banede vejen for brandet og etablerede ‘ANGOSTURA aromatic bitters’ som en integreret ingrediens i kvalitetscocktails, og siden har været en essentiel del af cocktailkulturen. Familiens “Siegert’s Bouquet Rum” blev en trinidiansk tradition op imod 1960’erne og en del af virksomhedens rige rom-arv. I 1970’erne ekspanderede huset og købte familiedestilleriet Fernandes, grundlagt i 1890’erne af Manoel Fernandes, en immigrant fra Portugal der var kendt for at producere rom af høj kvalitet.

profil billed lånt af Romrom.se 

Share.

About Author

Ambitiøse Bartender med næsten 8 års erfaring, både indlands og i udlandet.

Leave A Reply

Giv mig besked ved andre kommentarer via e-mail. Du kan også abonnere uden at kommentere.