Få øje på ’the beauty of blend’

0
Lej en bartender  

Den irske whiskey Tullamore D.E.W. er gået sammen med MyHeritage DNA for at vise ‘the Beauty of Blend’. Formålet er at få os til at opdage de særlige blandinger, der er i og omkring os, for forhåbentlig at inspirere mennesker verden over til at samle sig socialt, nedbryde barrierer og fejre forskellighed.

 

Folk verden over skal kunne opdage deres unikke blend. Det mener whiskeyproducenten Tullamore D.E.W. Sammen med MyHeritage DNA, der er den førende destination for slægtshistorie og DNA-tests har de nemlig fundet ud af, at 99.7% af os er et blend af flere etniciteter, og at kun 0.3% har én etnicitet i sit DNA.2

 

Tullamore D.E.W. er Danmarks mest populære whiskey, og den første whiskey lavet på en blend af alle tre typer irsk whiskey; pot still whiskey, malt whiskey og grain whiskey for at opnå en mere afrundet smag. Samtidig er whiskeyen destilleret tre gange og modnet på tre forskellige fade, for at opnå en helt særlig karakter. Derfor mener Tullamore D.E.W., at der er noget helt særligt forbundet med et blend, og det vigtige i at lægge mærke til det interessante, der opstår, når forskellige elementer blandes sammen – uanset om det er en triple blend irsk whiskey eller blandingen af kulturer og etniciteter.

 

D.E.W. and a Brew – når øl og whiskey bliver et blend

Det er også ud fra tanken om det interessante i at blande forskellige elementer, at Master Brewers fra Bl.a. Tullamore D.E.W. har fundet ud af, at den runde, irske whiskey og øl er skabt til at spille sammen.

 

Når det netop er Tullamore D.E.W., der skal indgå, skyldes det, at den ikke udsættes for den karakteristiske rygning og tørvebehandling, som f.eks. skotsk whisky gør. Det lader whiskyens naturlige og milde smagsnuancer træde tydeligt frem. Desuden er den destilleret tre gange (i modsætning til skotsk whisky, som kun destilleres to gange) for en rundere og renere smag, der komplimenterer smagsnoterne i øl rigtig godt.

 

”Bitterheden i øl og sødmen i vores whiskey komplementerer hinanden glimrende og skaber en god balance. Det skyldes at øl og whiskey er ’malt-fætre’, fordi den rå ingrediens i begge er maltet byg. Når byggen maltes, får man en sukkerholdig væske, som derefter gæres. Med øl tilføjer man så humle, der tempereres sødmen, og det giver øllet sin karakteristiske lidt bitre smag,” fortæller brygmester John Quinn fra Tullamore D.E.W.

 

DNA-kits skal give indblik i det unikke ved et blend

Tullamore D.E.W. vil fejre ’The Beauty of Blend’ og giver derfor i samarbejde med MyHeritage et begrænset antal DNA-kits, som skal gøre det muligt for interesserede at få indblik i, opdage og fejre det unikke blend af etniciteter, som de fleste af os indeholder, og som er med til at gøre hvert enkelt individ unikt. DNA-kits vil derfor blive udloddet via Tullamore D.E.W.s Facebook-side til danske interesserede over de kommende måneder.

 

I generationer er 80 millioner mennesker med irsk afstamning blevet til og blended sammen rundt om i verden. Tullamore D.E.W., der har været værdsat af irske immigranter siden 1829 og er skabt for at bringe mennesker sammen, sætter derfor fokus på, at kulturel diversitet er med til at gøre verden til et mere interessant sted. Og ved at gøre det muligt at opdage sit unikke blend, håber whiskeyproducenten på at kunne afsløre de ofte overraskende og forskellige blandinger, der eksisterer i og omkring os, og dermed inspirere forskellige mennesker verden over til at samle sig socialt, nedbryde barrierer og fejre forskellighed.

 

Gode drinks med Tullamore:

Clovergram

 
Bland ingredienser sammen, top med Ginger Beer
Pynt med en stilk mynte.

Whiskey Sour

  • 5 cl Tullamore
  • 2 cl citronjuice
  • 1,5 cl Roses sugar cane
  • 1 cl æggehvide

Dry shake først; shake derefter over is.
Strain op i et whiskeyglas og server over frisk is.

Share.

About Author

Ambitiøse Bartender med næsten 8 års erfaring, både indlands og i udlandet.

Leave A Reply

Giv mig besked ved andre kommentarer via e-mail. Du kan også abonnere uden at kommentere.