Calle 23 Tequila

1
Lej en bartender  
[one_half]Historie om tequila og Calle 23
Tequila kan kun produceres fra Agave Tequilana Weber (blå sort) og skal være mellem 6 til 9 år for at nå fuld modenhed. Der to muligheder for at lave tequila. Den første er tequila Mixto, som skal indeholde mindst 51% af agave sukkerarter, mens resten kan komme fra en anden forskellige råmaterialer, hvor sukkerrør er den mest almindelige. Den anden er tequila 100% de agave, som skal indeholde 100% agavesukker og tequilaen skal fremstilles og aftappes i Mexico.

Calle 23 er en 100% de agave tequila og bliver produceret i den mexicanske delstat Jalisco, mere specifikt Highland. Agaven er fra markerne mellem Arandas og Tepatitlan de høstes for deres mere frugtet karkarakt i forhold til de mere lavtliggende områder af Mexico, som producerer en mere jordnær, kraftfulde urteagtige smag.
Mærket Calle 23 har tre varianter: Blanco, Reposado og Añejo. Jeg vil fordybe mig Calle 23 Blanco som, usædvanlig nok, ikke bliver lageret. Den ligger max i 59 dage og det hjælper agavesmagen. [/one_half] [one_half_last]Calle 23 Tequila[/one_half_last]

Bedømmelse
Når man høre eller læser ordet tequlia, for man en mærkelige sprittet smag i munden og man mindes den lille røde plastik sombrero som nærmest er blevet en maskot for billig tequlia. Det ville være syndt at putte Calle 23 i samme bås som det tequila man kan købe for 10kr på diverse barer og natklubber, hvor en lille pose salt og et stykke citron medfølgere.

Calle 23 er fremstillet på 100% agave og skal også sammenlignes derefter. Duften for en Calle 23, har en vis sødme over sig. Duften er karakterfyldt men forgår hurtigt og man for lyst til at dufte igen, da dette giver en varm følelse i næse og man bliver overbevist om at sådan her burde tequila dufte.
Når man smager på væsken bliver man mødt af en blød smag, man er ikke i tvivl om at det er alkohold man drikker, men smagen er absolut ikke sprittet. Hvis man holder væsken i munden og lader den blive ført rundt af tungen for man en mildere pebersmag på midten af tungen. Selv om smagen er skarp når man synker giver den en blød og varm fornemelse ned igennem kroppen.

Jeg synes ikke Calle 23 er den bedste tequila jeg har smagt, men det behøver det heller ikke at være for at kunne drikke den. Jeg er blevet meget glad for Calle 23, jeg vil sammenligne den med en god rom eller whisky. Calle 23 er et produkt jeg vil kunne drikke i et stille tempo hvor jeg ved det ene glas vil blive efterfulgt af et mere.

Ide til en cocktail
6cl Calle 23 tequila
1 lime båd
Knust is

Dette lyder måske voldsomt hvis man ikke er den stærkeste til at drikke rent tequila, men det gode ved Calle 23 er det er et dejligt produkt at lave cocktails med. Jeg har lavet en dejlig frisk mandarin cocktail med Calle 23, hvor Calle 23 giver mandarin juicen en lækker sødme af agave og hjælper cocktailen med en nem blødhed.

Share.

About Author

Passioneret bartender fra Odense

1 kommentar

  1. Der er slet ingen tvivl om at tequila er et meget overset produkt (og især i danmark) Jeg skal da helt sikket prøve denne Calle23 🙂

    Men dit forslag til en cocktail… hmmm, det er lidt fantasiløst, og jeg ville aldrig betragte det som værende en ‘cocktail’.

    Uden at have smagt denne tequila, vil jeg dog komme med et forslag til en dejlig sommer drik med tequila:

    Tommy’s Margarita:
    4 cl. Tequila.
    2 cl. lime juice.
    2 cl. agave sirup.

    Velbekommen… :p

Leave A Reply

Giv mig besked ved andre kommentarer via e-mail. Du kan også abonnere uden at kommentere.