Flydende Nitrogen

0
Lej en bartender  

Fornylig var Terje Henriksen, “Master of Cocktails” i Danmark, hvor han holdt sit første Bartender/kokke kursus i “Mokelukær bartending” i Danmark. Under dette kursus, som der vil komme flere blogs om inden for kort tid, demonstrerede han bl.a. hvordan man kunne mixe med flydende nitrogen(kvælstof). Som er et show uden lige og klart kan anbefales videre, ikke bare for synets skyld men også på den måde drinken bliver påvirket og  hvordan, udover at ændre konsitens også kan ændre smagen i forhold til en traditionelle fremgangsmåde

Bl.a. lavede han en Klassisk Martini, som normalt skal “Stirs” koldt, og ikke som i James Bond filmene bliver shaket.
Ved at benytte sig af af flydende nitrogen, for man det optimale Resultat. En Klassisk martine skal så vidt muligt, mindst mulig i kontakt med vand, da dette blot ville tynde drinken ud, og dermed ville smagen gå lidt tabt. Det er bl.a. derfor man ikke shaker den, da isen eller ville blive opløst hurtigere. Men ved at benytte sig af nitrogen, formår man at afkøle drinken uden nogen form for tab af smagen.

Opskrift på klassisk Martini:

  • 5,5 cl Gin
  • 1,5 cl tør Vermouth
  • Pyntes med en oliven.

Flydende Nitrogen, kan købes hos bl.a. AGA og er relativt billigt. prisen ligger ca på 43,2kr pr l, selve beholderen er lidt dyr i det, men der er der så mulighed for at finde en brugt en på nettet

Her skal det selvfælgelig nævnes, at dette ikke er for små børn eller for folk uden respekt for nitrogenet, ligesom når man flambere noget skal man have respekt for det, da det kan være yderst farligt, hvis man ikke begår sig med omhu.

Share.

About Author

Skrevet af Teamet bag DrinksMeister.dk – Skandinaviens største bar og drinks magasin siden 2008.

Leave A Reply

Giv mig besked ved andre kommentarer via e-mail. Du kan også abonnere uden at kommentere.