Frisk sommernyhed med det bedste fra øl og blid whiskey

0
Lej en bartender  

Brygmestre fra både bryggerier og destillerier har fundet ud af, at øl og irsk whiskey klæder hinanden – endda usædvanligt godt.  Derfor præsenterer Tullamore D.E.W. nu det velsmagende par, Dew & Brew

I generationer har danskerne været vant til, at øl og snaps klædte hinanden. Men i takt med at søndagsfrokosten er sygnet hen, opstår behovet for nye spændende smagsoplevelser. Og Master Brewers fra bl.a. danskernes foretrukne irske whiskey har fundet ud af, at smagsnuancer fra mange forskellige øl-sorter er skabt til at spille sammen med den runde Tullamore D.E.W.

Se også: Stilfulde drinks til vintermånederne

Det nye ’sæt’ kalder brygmestrene ’a D.E.W. and a Brew’ – i daglig tale ’Dew & Brew’. Når det netop er irsk whiskey, der skal indgå i det nye sæt, skyldes det, at irsk whisky ikke udsættes for den karakteristiske rygning og tørve-behandling, som fx skotsk whisky gør. Det betyder, at whiskyens naturlige og milde smagsnuancer træder helt tydelig frem i den irske whiskey.

“Vores whiskey og øl supplerer hinanden glimrende,” fortæller brygmester John Quinn fra Tullamore D.E.W. ”Bitterheden i øl og så sødmen i vores whiskey er bare i perfekt balance. Når vi byder nye gæster på kombinationen, så melder de altid om en meget fin oplevelse. Øl og whiskey er nemlig også ’malt fætre’, fordi den rå ingrediens i begge er maltet byg. Når byggen maltes, får man en sukkerholdig væske, som vi derefter gærer. Med øl tilføjer man så humle, der tempererer den sødme, hvilket i sidste ende resulterer i øls karakteristiske lidt bitre smag.”

Nyudviklet øl & whiskey-hjul

”Den bløde irske smag går godt til alle typer af øl,” fortæller brand manager Morten Barndorff Simonsen fra Tullamore D.E.W. ”På den baggrund har vores Master Brewers udviklet et såkaldt ’Dew & Brew-wheel’ – der fortæller hvilke af de forskellige øl-sorters smagsnuancer, der kommer til deres ret i samspillet med whiskey. Lige fra Porter, Brown og Red Ale over Stout til Pilsner, IPA, Blonde og Regular Lager.”

Se også: Øl cocktails

Morten Barndorff Simonsen fortæller også, at brygmestrene har dokumenteret baggrunden for hjulet: ”Hvert enkelt øl-sort får en lang række karakteristika, som Dew & Brew-smagere skal være opmærksomme på, når de smager. Det vil blive tale om en rejse ud i ukendt terræn, hvor få forbrugere vil være upåvirkede.”

Ny hjemmeside Esbjerg
Share.

About Author

Ambitiøse Bartender med næsten 8 års erfaring, både indlands og i udlandet.

Leave A Reply

Giv mig besked ved andre kommentarer via e-mail. Du kan også abonnere uden at kommentere.