Konkurrence

Årets New Nordic Cocktail kåret

I mandags blev Schweppes’ første New Nordic cocktail konkurrence afholdt på  Restaurant Clou i København. I konkurrencen var otte deltagere kommet igennem nåleøjet. De otte deltagere, der bestod af bartendere, spiritus entusiaster m.m., havde alle kreeret en cocktail baseret på det ny nordiske princip.

Alle otte deltagere fik mulighed for at lave deres signatur cocktail for dommerne, hvorefter der blev lavet smagsprøver til de fremmødte gæster, der også havde mulighed for at smage de lækre cocktails.

Efter dommerne havde smagt på de forskellige cocktails og diskuteret, var de enige om, hvem vinderen var. Det blev den 19-årige Theodor Kier, der foran en række professionelle bartendere løb af med sejren med sin cocktail ”Erik den Røde”.Som hovedpræmie fik Theodor en rejse til Bar Convent i Berlin, samt en middag for to til Restaurant Clou til en værdi af 5.600 kr. Ligeledes vil Theodor få mulighed for at lave sin cocktail for Skandinaviens største videokanal: DrinksMeisterTv.

”Den er enkel, den er nem at lave selv, og så er den baseret på klassiske nordiske ingredienser med en intens, nordisk friskhed i smagen”. Juryen var ikke i tvivl, da titlen Årets New Nordic Drink 2013 skulle uddeles.

Med de kreative og originale sammensætninger, fra de otte finalister, var der tæt løb til det sidste, men valget faldt på Wild Card finalist Theodor Kier, som i sine kombinationer af cocktailen Erik Den Røde, har skabt en meget enkel og unik drink. Ud over at indeholde klassiske nordiske ingredienser kombineret på en forfriskende måde, så er Erik Den Røde også æstetisk, og den er nem at lave selv, hvilket var en af konkurrencebetingelserne”, forklarer jurymedlem Kirsten Holm fra K Bar.

Opskriften på Erik Den Røde:
2 cl. Tanqueray No. Ten Gin
2 cl. Rød Aalborg
3 cl. Hyldebærsaft
6 cl. Schweppes Ginger Ale
Revet ingefær

Bland gin, Rød Aalborg og hyldebærsaft i en shaker med isterninger og hæld det i et lowball glas. Herefter toppes med Schweppes Ginger Ale og pyntes med en tynd skive ingefær.

Se også: Vinderen af nordens største cocktailkonkurrence fundet

Andenpladsen gik til Jeppe Ipsen og tredjepladsen til Daniel Jodanov. Finalisterne på de tre første pladser vinder en tur til Berlin og deltagelse i den årlige Bar Convent Berlin, som er en af de største begivenheder for bartendere, og repræsenterer en værdi af 50.000 kr.

Det er blandt andet Schweppes Danmark og DrinksMeister, der står bag konkurrencen. Juryen bestod af restaurantchef Alexander Berntsen, hans bror kokken Jonathan Berntsen fra Restaurant Clou, Kirsten Holm fra K Bar, samt Brian Lambæk fra Gastromand.dk.

Nyt barudstyr – Mixmeister.dk er den førende webshop i