Ron Zacapa Seminar

6

Det er en dårlig holdt hemmelighed, at spiritusbranchen er domineret af mænd, men det betyder ikke at der ikke sidder kvinder på nogle af de store og spændende poster rundt om i verden. En af de største af dem er Lorena Vasquez der arbejder som Master Blender på Ron Zacapa. Hun har netop været i Danmark og afholdt sammen med Diageo et Ron Zacapa Seminar på Moltkes Palæ.

På menuen denne dag stod ikke blot et møde med en af de mest indflydelsesrige kvinder i spiritusbranchen, men en generel gennemgang af kunsten bag at lave hvad mange kalder verdens bedste rom, nemlig Ron Zacapa. Denne gang fra mesteren hende selv. Det var en meget ydmyg, charmerende og hamrende dygtig kvinde, der stod foran de godt 100 fremmødte denne onsdag eftermiddag.

Se også: Kender du også Ron Zacapa? 

Hun er født, og opvokset i Guatamala, og på trods at hun holder denne slags seminarer nogle gange om året, lagde hun også ud med at hendes engelsk var lidt mangelfuldt, og det meste derfor ville foregå på spansk, med tolk til os spansk-fremmede danskere. Dette ændrede dog ikke på, at Lorena igennem hele seminaret formåede at holde folk interesserede, og med et smil på læben gennemgik lidt fakta om Guatamala som land, Zacapa som brand og ikke mindst om produktionen af Ron Zacapa 23 års, og Ron Zacapa XO.

Hun forklarede i dybden alt fra deres egen produktion af sukkerrør, fermenteringen, destilleringen, ældningsprocessen, og blandingen. For alle de rominteresserede der var mødt frem, var det tydeligt at man faldt hendes præsentation spændende, og imponerede over deres produktion. Der var da også en masse spørgsmål, og Lorena svarede med glæde på trods af de sproglige forskelle. Én ting der at snakke om rom, men vi var også så heldige at få smagsprøver på deres rom, og hørte Master Blenderen hende selv gennemgå aromaerne, og de mange smagstoner der ligger gemt i rommen.

Se også: Ronzacapa.dk 

Afslutningsvis blev alle budt på et par Ron Zacapa cocktails, der var lavet med inspiration fra Moltke’s Bar’s cocktailbog fra 1930ernes København, samt en Zacapakage og is. En smuk måde at afslutte et møde med en utrolig charmerende og dygtig kvinde, i et job størstedelen af spiritusbranchen må misunde hende.

Diageo løftede også meget kort sløret for, at de engang i september lancerer en Limited Edition Ron Zacapa, der kun produceres i 30.000 flasker på verdensplan og antallet i Skandinavien bliver ret begrænset. Så er man Ron Zacapa elsker, rom entusiast eller blot fan af god smag, så hold øje med DrinksMeister i september, hvor vi vil følge lanceringen tæt.

Share.

About Author

6 kommentarer

  1. Rom Thomsen on

    God artikel, men en lille fejl. Lorena er født og opvokset i Nicaragua og flyttede til Guatemala for at arbejde hos Zacapa

  2. Rettelse til artiklen.

    23 års, hedder den ikke længere. Da man ikke kan dokumenterer at den faktisk er 23 år gammel. Evaporation fra fadene på ækvator gør at der mistes mellem 7 og 12 % af indholdet i et klassisk bourbon fad, så der skal fyldes efter hvert år. Derfor hedder den idag 23 Solera.

  3. Hej Jacob, det er rigtigt at betegnelsen 23 års altid har været “forkert”, hvis man ser på det som man gør i f.eks. whisky. Så ja, det er 23 solera, men i folkemunde er det stadigvæk Ron Zacapa 23 års rom. Dertil kommer, at rommen jo blendes med gamle fade, i “marriage processen” – så en lille del vil være meget ældre end 23 år. Men alder er jo i princippet irrelevant, kan man lide det – så nyd den 🙂

  4. Hej!
    Kan I hjælpe mig i min søgen efter Ron Zacapa limited 2013?
    Forhandles den evt i Kbh.?
    Mange tak for hjælpen!
    /Zacapa fan 😉

Leave A Reply

Giv mig besked ved andre kommentarer via e-mail. Du kan også abonnere uden at kommentere.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.