Café Kræz

0

Nu har jeg skrevet et par enkelte blogs, har vænnet mig til, hvordan det skal gøres, og har nu mod nok til at anmelde mit første sted. Da jeg selv bor i Odense, har jeg valgt et af de steder, byen har at tilbyde. Selvom Odense er Fyns hovedstad, er udvalget af cocktailbarer desværre begrænset.  Faktisk vil jeg mene at vi kun har 3 steder, hvoraf et af stederne er Café Kræz.

Kort om stedet og atmosfæren: Kræz er beliggende i hjertet af Odense og tilbyder en atmosfære, som alle kan føle sig velkomne i. Musikken veksler fra mainstream og til det, de enkelte små musikere vælger at spille.

Umiddelbart er Café Kræz både en café, en bar og en restaurant. Udvalget af alkohol er dog desværre begrænset, hvilket kan gøre det svært for en bartender at udfolde sin kreativitet – dette ændres dog i den kommende tid, når de skifter til Maximmus. Det er dog også mere bartenderne og deres passion for faget, deres lidenskab for tilberedningen og deres forståelse for god service, der efter min mening opgraderer stedet til en af Odenses bedste cocktailbarer.

Se også: 5 lækre kaffedrinks

Baransvarlig er Jeppe Daniel Hansen og han formår virkelig at trylle med alkoholen, hvilket – som nævnt – var begrænset. Hen over aftenen stod det på adskillige drinks – alt fra klassiske, traditionelle drinks til mere moderne cocktails; som Strawberry Daiquiri og dens varianter hen til Kræz’ egne kreationer.

Noget jeg især lagde mærke til, og syntes var så lækkert at se, var da han hurtigt fandt noget ingefær frem og tilberedte noget med den. Ingefæren er ikke en del af Kræz’ barredskaber, men noget han havde med hjemme fra, hvilket illustrerer en engageret bartender, der laver drinksene med hjertet.

Drinkskortet ligner meget det fra andre steder; de tilbyder standarddrinks som Mojito, Strawberry Daiquiri osv. Med evt. variationer.  Lige her er der ikke så meget at sige, da det ligner andre steder så meget, men jeg er dog stadig imponeret over at de muddler mynten og resten af ingredienserne hver for sig (for at undgå at mynten bliver flået i stykker, og man får mynte stykker op gennem sugerøret), og at de bruger en serviet når mojito’en skal stirres, for at undgå at gæsten bliver våd…

Ligeledes går de virkelig op i at lave drinksene helt korrekt, så da jeg bestilte nogle forskellige Martini-baserede drinks, blev der dobbelt Strainet.

Disse Martini-drinks især var jeg total begejstret for, følte mig lidt a la Carrie fra Sex and the City, da hun fik hendes yndlingsdrink; Cosmopolitan. Det er virkelig længe siden, jeg har smagt nogle så gode drinks, nogle så velafbalancerede i smagen, så lækre for øjet at se på, og som virkelig havde en perfekt kombination af de forskellige smagsnuancer.

Eksempel: Espresso Martini og Ingefær Martini

Hver af disse to drinks fortryllede én på hver deres måde: Espressoen var frisk, opkvikkende og samtidig blød i smagen, og denne blødhed holdt ved flere minutter efter at have smagt på den sidst.

Irish Coffee: Startede aftenen med en god gammeldags Irsk kaffe. Dog skulle man selv blande det, hvilket kun er rart, da det netop er en drink, som alle laver på deres helt egen måde – bartender eller ikke bartender.

P2: God standard drink, dejlig forfriskende efter den irske.

Russian Cocain: Virkeligt en genial shot: Måden, du drikker den på, er at tage en lime, lægge den ene side i kaffe, den anden i sukker. Herefter drikker du shottet (Kahlua og vodka) og bider i limen, med kaffen vendende opad. Nu gentager jeg mig; men GENIAL lækker shot.

Espresso Martini: Utrolig lækker cocktail – selv for dem, der ikke kan lide kaffe eller lign. produkter er dette en drink, man SKAL prøve, frisk i smagen, med tre forskellige lag i sig – og som prikken på i’et; et par kaffebønner som pynt.

Martini Ginger: Frisk cocktail, som ikke var for kraftig i smagen – noget man ellers kunne være nervøs for, når man benytter sig af rå ingefør

Passion Fashion: Lidt kraftig i det, men til gengæld en langvarig blød og sød eftersmag, man kunne smage længe efter sidste smagning. En god drink, man bare kan nyde i lang tid.

Så jeg kan kun anbefale stedet, som sagt er det ikke en cocktailbar, men det er godt nok tætte på at blive det. Når dette så er sagt, er det igen op til den enkelte bartender hvad han eller hun gør ud af det. Hvis I skulle komme forbi, kan I roligt stole på bartenderen kan trylle noget lækker til jer, for trylle det kan de. Der hvor jeg nu er skuffet, eller mere ked af det, er at jeg ikke rigtigt fik nogen cognac baseret drink. Personlig elsker jeg cognac, det er et genialt alkohol som desværre er undervurderet og så havde  de endda et par forskellige stående, men det kan jo være jeg er mere heldig næste gang. For det er bestemt ikke sidste gang jeg kommer der.

www.kraez.dk

Share.

About Author

Leave A Reply

Giv mig besked ved andre kommentarer via e-mail. Du kan også abonnere uden at kommentere.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.