Hvordan får jeg hurtig betjening i baren?

0

Du kender sikkert alt alt for godt.
Du står og skal til at ud med drengene/pigerne, og har startet rigtig godt og hyggeligt ud hjemmefra, har haft en super festlig aften – og hvorfor stoppe aftenen når byen kunne være der hvor man kunne fortsætte? Så i begiver jer ud i nattelivet både for at feste, danse, men også for at få lidt indenbords. I ankommer til stedet, sætter jer ned og går op i den ellers virkelig proppede bar.
Og her venter i længe ..
Her er et tip og nogle svar til hvorfor det kan tage lang tid, men også hvorfor det kan gå hurtigt.

Allervigtigst er det at sige først og fremmest – jo mere simpelt du kan gøre det for en bartender, desto hurtigere går betjeningen.

Som gammel bartender kan man hurtig se tendensen til at alle der kommer i flok, også bestiller i flok – og gerne med 3 eller flere der er med i baren. På flere og flere barer har de efterhånden runnere, som husker bordnumrene, og bringer det ned til bordet, men dog ikke tager mod bestilling.
For at gøre køen mindre, og for at bartenderen ikke skal blive forvirret (i en måske allerede rigtig travl bar) over 3 forskellige stemmer og bestillinger, så prøv at skriv dine venners drinks ned på telefonen, så bartenderen så kan skrive drinksene ned. Husk at hvis musikken er høj, så er det svært at høre dig hvis du ikke hæver stemmen bare noget mere end normalt.

Bestiller i et selskab af 12 personer, 12 forskellige drinks så regn med at dette tager lang tid at finde, og er det shakede eller byggede cocktails, så regn med det tager endnu længere tid at lave. Bartenderen kan ikke lave drinksene hurtigere end flaskerne kan hælde.

Se også: By guide

Hvis i bestiller byggede eller shakede drinks, og hvis i bliver nogenlunde enige, så bestil for guds skyld det samme. Hvis i er feks 12 personer og halvdelen bestiller Mojito og den anden halvdel White Russian, går det bare en lille smule stærkere fordi ingredienserne i drinksene er de samme hele vejen igennem på feks white russian, og derfor kan man godt shake 3 og med al held 4 på samme tid og dermed gøre 2 shakere klar til at blive shaket.

Vil du mindske din ventetid og sætte hurtigere gang i processen med drinks, så foreslår jeg at hvis du har kontanter med – SÅ BRUG DEM.

Måske står der kun et par stannere med automater (hvis ikke baren har trådløse dankortautomater) og derfor skal du mase dig igennem en hel menneskemængde, for at komme hen til automaten. Her skal du så taste din pinkode, og bruge tid på købet går igennem. Her bruger du hurtigt 2 minutter af din bartenders tid.

Hvis du har kontanter, og måske ovenikøbet noget der er tæt på beløbet, sparer det både dig og bartenderen for rigtig mange sekunder.
Hvis du skal gøre det rigtig simpelt, hurtigt og nemt for en bartender, bestiller du flaskeøl. Disse står som regel tæt på hinanden, og er nemme at håndtere, uanset om du bestiller flere af samme slags eller flere forskellige.

Hvilke drinks er hurtigere at lave end andet?
Jeg er glad for du spørger. Jo flere ingredienser – desto mere arbejde. Og tro mig – der er ikke noget end bartender hellere vil end at tage sig tid til at lave fancy og fine drinks, men ikke hvis gæsten ikke kan forstå det tager tid at lave en god drink, og der altså også er andre mennesker i baren.

Strawberry Daiquiri
Indeholder som de fleste ved jordbær, rom, sukkersirup, limesaft. Egentlig en virkelig nem og simpel cocktail for bartenderen at lave fordi den skal i en blender. Dog tager det tid at blende den ordentlig så den hverken bliver for blød eller for fast.

White Russian
Vodka, mælk, Kahlua – ved visse tilfælde dash af espresso for at fremme kaffelikøren. Simpelt, men skal shakes ordentligt så man ikke når man får den fornemmer at den smager hen af smør fordi den er shaket for kraftigt.

Mojito
Virkelig en lækker klassisk cocktail som jeg også selv nyder at drikke. Opskriften er simpel. Mynte, lime, sukker, rom, danskvand. Dog tager det bare sin tid, fordi alt skal gøres rigtigt – ellers kommer den til at smage forfærdeligt.

Gin Sling
Er også en pragtfuld cocktail, men også en der tager tid fordi det er en cocktail med en del ingredienser. Gin, Cherry heering likør, Dom benedictine, angustura, limesaft, ananasjuice, sukkersirup. Som du nok kan se er det en der – hvis du giver bartenderen tiden – virkelig kan smage rigtig godt igennem.

Så dette håber jeg vil give dig en nogenlunde indsigt i bartenderens synspunkt. Husk på, en god drink eller cocktail kan godt tage tid at lave, så husk at nyd den når du får den. Det ved jeg enhver bartender vil sætte pris på.

Go bytur.

Share.

About Author

Leave A Reply

Giv mig besked ved andre kommentarer via e-mail. Du kan også abonnere uden at kommentere.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.