Bartender skoler

3

Efter Programmet “Sommer i Sunny Beach” er bartender skolen kommet mere i søgelyset. Men hvilke skoler er der og hvilken forskel er der på de forskellige skoler?

Først skal det siges, at ordet skole i bartender skole ikke er beskyttet og derfor kan samtlige “skoler” kalde sig dette, også selvom opholdet kan være alt fra 3 dage til 4 uger. Denne forskel gør selvfølgelig også at der er en væsentlig forskel i kvaliteten af undervisningen.

Ligeledes er det vigtigt at vi husker at stillingen “bartender” heller ikke er en beskyttet stilling, og derfor er der ikke nogen egentlig diffination på stillingen, udover det at stå bag en bar. Hvordan udførelsen af bar jobbet bliver behandlet kan derimod variere stort. Det skal man have i mente ved de forskellige skoler, da nogle uddanner kommende cocktailbartendere, hvorimod andre mere er specialiseret i diskoteks bartender.

Forskellige Bartender skoler:

Utopia:
Utopia har siden 2009 sendt deres elever til Sunny Beach, Bulgarien, hvor deres elever vil gennemgå et kursusforløb á 4 uger, hvor skolen lover, at eleverne vil blive undervist i Bartending, flair, klassiske cocktails og ophold bag baren. Efter de 4 uger er overstået vil eleverne komme op i forskellige kategorier til eksamen, hvor de vil blive bedømt på deres viden og kunnen, af erfarenede personer inden for den danske bartender branche.

Skolen er især blevet kendt efter, at Tv3 startede deres nye program i 2010 “Sommer i Sunny Beach”, hvor man bl.a. følger elever fra skolen. Det må siges at virke mindre seriøs bartending, men selvfølgelig skal man også tage forbehold for, at programmet bliver klippet og klistret, så det passer til deres underholdningskoncept. Ligesom EBS er Utopia blevet mere og mere seriøst og bevæget sig mere væk fra at være en “druk skole” til en mere og mere kendt bartender skole.
Medlem af Rejsegarantifonden

Den Europæiske bartender skole:
Den Europæiske Bartenderskole (EBS) udbyder forskellige former for kurser mm. Bl.a kan du få et 5 dags bar kursus, hvor du lære de basale færdigheder du skal bruge, for at begå dig i bar branchen i Danmark. Ligeledes kan du også Vælge at tage deres bartender-uddannelsen, der kommer du på et 4-ugers intensivt bartender-kursus, hvor du vil blive oplært i alt inden for bartender-branchen. EBS er bl.a. den ældste bartender-uddannelse i EU og har bl.a. træningscenter i 10 forskellige lande; Danmark, Sverige, Norge, Finland, Kina, England, Tyskland, Thailand, Grækenland og USA.
Medlem af Rejsegarantifonden

BarMeister
BarMeister er en professionel bartenderkursus udbyder som agere i Danmark forskellige steder i landet. Vi tilbyder kommende og nuværende bartendere mm. at blive oplært og trænet i bartender faget.
BarMeister er både en skole for folk, der har et brændende ønske om at blive bartendere og for øvede bartendere, der gerne vil videreudvikle sig og lære flere af bartenderfagets mange finesser.

West Bartending Academy:

West Bar Academy, så første gang dagens lys sommeren 2011. Navnet stammer fra en af de mange klubber og barer på Kos, nemlig den populære West Bar, der er særligt besøgt af øens Skandinaviske turister. Undervisningen foregår på Kos, hvor eleverne gennemgår et 4-ugers kursusforløb, som bl.a. omfatter flair, service, mixologi og praktisk arbejde bag baren. Under selve forløbet vil elever ligeledes få mulighed for at arbejde i baren på West Bar, så de løbende kan afprøve deres nyerhvervede viden!

For at få et diplom hos West Bar Academy, skal du bestå skolens afsluttende eksaminer, der primært består af klassiske bartendingdiscipliner, såsom flairing, free pouring, basisteori samt drinks og cocktails.

Barkursus:
Dette er en kursusbaseret skole, som har sæde i Århus og København og som udbyder specifikke kurser inden for forskellige områder inden for bartending. Bl.a. har de et internationalt bartender-kursus og flair-kursus. DrinksMeister har ikke meget erfaring med denne skole, så derfor er det svært at komme med en konkret udtalelse om indholdet af undervisningen.

Dansk Barskole:
Dette er kursusbaseret undervisning og selvom navnet antyder dette, er det ikke en skole som så. kurset varer 3 dage, hvor den fjerde dag vil blive brugt til at afholde eksamner og finder sted om sommeren på Rømø, som bl.a. er kendt for sit vilde natteliv om sommeren. DrinksMeister har ikke direkte erfaring, men pga. forskellige henvendelser, ang. Dansk Barskole, hvilke ikke umiddelbart var positive, mener vi ikke at skolen er pengene værd. Dette er dog blot vores mening, og folk skal være velkomemn til at henvende sig til os, hvis de har andre meninger, men endtil da, vil vi anbefale en af de andre rigtige skoler.

“Skolen” har i sin levetid(2,5 år), haft 3-4 forskellige ejere. Hvilket blot giver en indikation af kvaliteten af undervisningen.

Tjener uddannelse:
Vil man tage den helt traditionelt, er det muligt at tage en tjener uddannelse som bl.a. indebære en bartender uddannelse. Denne uddannelse variere dog fra de andre uddannelser inden for bartenden, da du her vil have en anden indfaldsvinkel, plus at du vil blive oplært i andre områder som indgår i tjenerfaget, Vin, cognac mm. Denne uddannelse tager 3 år og 4 måneder.

Du kan læse mere om hvad alm. drinkskurser indebærer her drinkskursus.dk

Share.

About Author

3 kommentarer

 1. Pingback: Interview med Barskole leder | Drinks & Cocktail opskrifter - DrinksZonen.dk

 2. Jeg syntes jeres kommentar om utopia’s barskole er lidt negativ, det kan godt være det bare er mig, men i skiver bl.a. “Det må siges at virke mindre seriøs bartending” men nu har jeg så læst at en af jeres medejere, nemlig Zander Lauritzen har gået på selv samme skole og taget sit bartender kursus der? så er det en dårlig skole? havde overvejet at tage et 4 ugers kursus der selv.

 3. Hej Jacob

  Beklager hvis du synes det er en negativ kommentar, men det er nu bare sådan vi følte skolen var da indlægget blev skredet. Bemærk dog at indlægget er skrevet helt tilbage i 2011, og det kan være skolen har ændret sig.
  Det er korrekt at jeg selv undertegnet har været på skolen, men det skal også sige at jeg under mit ophold allerede havde flere års erfaring inden for bartending, og primært brugte skolen for diplomets kyld.

  Skolen har ændret sig en del siden, og angiveligt blevet en bedre skole, så ønsker du at tage på kursus, ser jeg ikke nogen grund til ikke at vælge Utopia

  Mvh
  Zander L Hansen

Leave A Reply

Giv mig besked ved andre kommentarer via e-mail. Du kan også abonnere uden at kommentere.