Hvilken mynte bruger du? Kruse, Svejsisk, Marokkansk…

2

Der findes et hav af forskellige mynter, krydsninger og det der ligner. Fælles for dem alle er, at de ikke (helt) smager ens. Jeg har derfor sat mig for at undersøge hvilken mynte jeg selv synes bedst om, set på smag, duft og forplantning. I de sidste par måneder har jeg indsamlet de forskellige mynter jeg kom forbi, hvilket betyder jeg i dette indlæg kommer ind på følgende mynter: Marokkansk mynte, Svejsisk mynte, Kruse mynte og Garterens mynte.

Marokkansk mynte:
Er når den købes i butikken ofte ret spinkel i det, og uden saft og kraft. Efter en måned i vinduet, med pottejord og lys, opnår man dog en kraftigere mynte med mere smag i. Visuelt en af de flotteste mynter hvis du sprøg mig.

Se også: Mojito opskrift

Svejsisk mynte:

En mynte med glatte blade, og som tiden går fra plantningen bliver bladene mere og mere lilla på undersiden. Har en meget intens smag i hvert blad, som om der er mere olie i denne mynte i forhold til andre myntesorter. Vokster utroligt hurtigt og klart den nemmeste mynte at have i vinduet/haven.

Kruse mynte:
Det er den klassiske mynte oftes får i byen, da denne mynte er den klart mest udbredte mynte i engros-ledet, og derved den mynte barer og cafeer køber. Vokser nemt og hurtigt, men er svær at finde som potteplante i detailhandlen.

Gartnerens mynte:
Når den købes i butikken, er den meget spinkel og virker ikke særlig kraftig i smag eller duft. Efter nogle få ugers omplantning er det stadigvæk en svækling, som jeg ikke kan få så meget liv i. Smagen er mere annonym, og der skal bruges en del mynte til at lave en mojito af.
Næringsindhold per 100g: (hvilket er meget mynte 😉 )
Energi: 70 kcal
Protein: 3,8 g
Kulhydrat: 14,9 g
Fedt: 0,94 g
Kostfibre: 8,0 g

Hvilken mynte er så bedst?
Sikkert er, at den slatne “Gartners mynte” kommer sidst på listen, men de sidste tre er alle gode. Især holder jeg af den svejsiske mynte for dens even til bare at vokse og sprede sig som lynets hast. Man kan nemt komme til at bruge meget mynte, så det er naturligvis en relevant faktor. Dog er jeg ikke så vild med de glatte blade, så som pynt vil jeg helst bruge marrokansk eller kruse mynte. Den marrokanske mynte har jeg dog blandede erfaringer med, når det kommer til forplantingen. Den kan godt gå lidt i stå. Krusen er den jeg nok ser som favoritten, en flot og produktiv mynte med masser af smag.

Share.

About Author

Skrevet af Teamet bag DrinksMeister.dk - Skandinaviens største bar og drinks magasin siden 2008.

2 kommentarer

  1. Fedt indlæg om mynte, når man elsker mijito og vil være selvforsynende med mynten, var dog i tvivl om hvilken slags det skulle være! Tusind tak, nu vil jeg se om jeg kan finde et sted der har overnævnte mynter.

  2. Hej – jeg dyrker laurbærblade i hele min lejlighed og ønsker at benytte dem i diverse drinks. Hvad har du af gode forslag? Jeg elsker rom – især mørk rom – hjælp mig på vej. På forhånd mange tak.

Leave A Reply

Giv mig besked ved andre kommentarer via e-mail. Du kan også abonnere uden at kommentere.