Hjemmelavet sirup

10

Mangler du en jordbærsirup eller måske en passionsfrugt-limesirup? Så det bare at få gang i gryderne, det er nemlig ganske simpelt at lave nogle gode sirupper selv.

Grundopskrift på hjemmelavet sirup:
1 del vand
1 del sukker

Dette giver en ganske simpel sukkerlage, som koges op til sukkeret er smeltet. Der kan evt. tilføjes mere sukker, hvis der ønskes en kraftigere og tykkere sirup. Med denne basis opskrift kan man nemt tilføje friske (rensede) frugter så man tilsidst står med en lækker jordbærsirup, passionsfrugt-kiwisirup eller hvad man nu finder på.

Urgly fruit sirup:
Skæl og pil hinderne af ugly fruit (eller andre citrus frugter) og mos frugtkødet med vand og sukker direkte i gryden.

Share.

About Author

Skrevet af Teamet bag DrinksMeister.dk - Skandinaviens største bar og drinks magasin siden 2008.

10 kommentarer

  1. Kan sådan en lage opbevares så jeg ikke behøver at lave den hver gang jeg vil have en gin fizz?

  2. Hej Pelle,

    Du kan opbevare siruppen på køl i op til tre uger, det kan dog varigere lidt, alt efter hvor meget sukker du har i din sirup.

  3. Fornemt.
    Så er det bare med at få mixet sig nogle cocktails 😉

    Iøvrigt en fremragende side du har banket op her.

  4. Kan man selv lave gomme sirup herhjemme? Jeg kan selv ikke finde et sted at købe gummi arabikum, men måske har du erfaring med det?

  5. Bo Tranberg on

    Hej Camilla, Ja du skal bare blande det sammen så sukkeret opløses. Det kan man enten ved at røre rundt eller varme det lidt op.

  6. Bo Tranberg on

    Jeg er ikke 100% sikker, men den danske hvide sukker giver en sukkerlage som smager som en gomme sirup. Nogle laver den også af kandis-sukker, men det har jeg ikke selv erfaringer med. Så det er noget billigere at lave det selv.

  7. Hej
    Jeg skal lave en MOJITO og på jeres YouTube Video skal man bruge sukker sirup,
    Hvordan laver man det.

  8. Hej Kurt

    Det er korrekt. Du kan dog også bruge monin eller Routin sukkersirup.

    Men hvis man skal lave den selv, kan det gøres på forskellige måder.
    Men en nem måde er at blande varmt vand og sukker i en 60/40 fordeling. kom det i en gryde og kog det op. Når det har fået en fast masse er det klart.

Leave A Reply

Giv mig besked ved andre kommentarer via e-mail. Du kan også abonnere uden at kommentere.