Lakridssirup

1

Lakrids kommer mere og mere ind i vores daglig dag. Resturatørbrachen har taget denne rod til sig, bryggerierne fremstiller øl med lakridssmag og cocktail verden har selvfølgelig også taget imod lakridsens dybe smag. Lakrids kan give en smagfuldt saltet dybte til en cocktail, eller hvis man bruger en mere sød lakrids kan man skifte sit gomme/sukkersirup ud med en lakridssirup, for at man giver cocktailen en mere blød smag. Man udforsker lakridsen og dens smag til flere forskellige produkter, efterhånden finder man denne dejlige rods smag  i alle afdelinger i et supermarket.

Der er flere måder at lave lakridssirup på, men her er en meget nem og hurtig måde at fremstille den på.

Ingredienser til lakridssirup.

Saltet lakrids:
140 g. lakrids
5 dl vand

Sød lakrids:
170 g. lakrids
5 dl vand

Lakridssirup

Hvad for en lakrids man bruger er op til den enkelte, jeg lavede to forskellige, en sød lakrids sirup med Panda lakrids (den søde udgave) også lavde jeg en saltet version med Piratos.

Det er den samme fremgangsmåde med begge sirupper. Vandet bringes i kog også tilsætter man lakridsen. Væsken lader man koge så alle lakridsstykkerne opløses i vandet, jeg lod mit stå i 15min efter lakridsen blev tilsat vandet. De 15 min varierer alt efter hvor tyk siruppen skal være, jeg ville gerne have min søde sirup mere tyk end den saltede, så jeg lod den koge længere ind, den stod i 20min.

Hvis lakridsen ikke nemt opløses i det kogende vand kan man tilsætte lidt ekstra vand.

Husk at efter man har puttet lakridsen i skal man være over gryden hele tiden, så lakridsen opløses hurtigt, og den ikke smelter sig fast i bunden af gryden.

Læs også: Hjemmelavet hindbær saft 

Bonus til lakridsentusiasterne

  • En stor del af lakridsplanten bliver brugt til tobak produkter fordi lakridsen giver en sød smag og fremhæver tobakken
  • Lakrids bliver stadigvæk brugt i medicinindustrien
  • Der er tre slags lakrids arter: Den røde lakrids, sort lakrids og saltlakrids
  • Spisnig af store mængder lakrids er dårligt for leveren
Share.

About Author

1 kommentar

Leave A Reply

Giv mig besked ved andre kommentarer via e-mail. Du kan også abonnere uden at kommentere.