Lav din egen bananlikør

5

En af vores faste læsere, sendte os denne lækre opskrift, som vi selvfølgelig også gerne vil dele med jer 🙂

Bananlikør er nemt og hurtigt at lave. Den har en kort lagringsperiode, og kræver meget få ingredienser.
Denne likør kan bruges i mange cocktails, eller til en lækker dessert.
Alligevel er bananlikør en af mine favoritter, da man kan lave nogle ret eksotiske cocktail og endda nyde den rent.

Ingredienser:

  • 1 fl. vodka (70cl)
  • 2 bananer
  • 1/2 vanillestang
  • 2,5 dl sukkersirup

Fremgangsmåde:
Mos bananerne ned i sylteglasset.
Rids vanillestang og tilføj den til glasset.
Hæld alkoholen i.
Tilføj sukkersirup (se herunder)
Ryst blandingen grundigt og stil til lagring i 1 uge.
Det er også muligt at nøjes med at skære bananerne i stykker, hvilket gør filtrering væsentlig nemmere. I så fald lader med blandingen lagre 1 uge mere, inden den hældes på flaske.
Efter 1 uge filtreres den på flaske og kan nydes herefter, eller stilles til yderligere lagring efter smag.
Bananlikøren kan nu nydes eller lægges til yderligere lagring i et par måneder for at styrke smagen.

Sukkersirup:
Bland 4 dl sukker og 2 dl vand i en gryde, og varm op indtil sukkeret er helt opløst i vandet.
Afkøl inden brug.

.

Tak til likørbryggeriet 😉

Share.

About Author

5 kommentarer

  1. Har lige brygget denne Likør sammen på en flaske… 🙂 Men hvor stiller man den til lagring henne…? I køleskabet eller bare på køkkenbordet…?

    Mvh…

  2. Jeg har lavet bananlikøren her, og jeg har bare haft det opbevaret i et skab 🙂
    Det skal dog siges den bliver meget skarp i smagen med tiden, og den får en gusten, brun farve efter noget tid, men det smager skønt, især blandet med noget kakao 😉

  3. Hej lotte

    Tak for tippet. Farven er pga. banenen men kunne godt forestille mig den blev lidt kraftig.

    Hvis du laver andre likører, skal du endelig poste dem her 🙂

  4. Jeg har lavet Skittles Vodka i sidste måned, og her i går fik jeg lige blandet en omgang “Sort Svin” – Vodka med Tykisk Peber bolcher 😀

Leave A Reply

Giv mig besked ved andre kommentarer via e-mail. Du kan også abonnere uden at kommentere.