Barer i Aarhus

Fidels (Århus)

I går skrev jeg lidt om SideBar, så i dag kan jeg godt tillade mig at nævne min arbejdsplads i Århus, Fidels. Fidels er som navnet lægger op til en Cubansk inspireret cocktailbar, hvor der bliver brugt rom i rigtig mange af deres drinks og hvor mojitos er et af husets helt store specialer. Baren ligger på åboulevarden, midt i mellem Gaz Station og Bodegaen og den har åbent torsdag-lørdag, plus op til helligdage, fodboldkampe osv.

Fidels er én lang bar, med hele 7 arbejdsstationer, så lørdag aften er der masser af dygtige bartendere til at servere masserne, som på travle aftener kan tælle 250-300 mennesker. Barchefen hedder Chris og er som regel den første man støder ind i, da han arbejder lige foran indgangen og næsten altid står og flairer. Chris har over 10 års erfaring som barchef og har arbejdet i hele verden, derfor er det ham i skal gå til (og ikke mig), hvis i virkelig skal blive kloge på cocktails, han har styr på det!

Jeg kan anbefale Fidels lige så varmt som jeg anbefalede SideBar i går, standarden af deres cocktails er lige så høj, de har et næsten lige så stort udvalg af cocktails (88 på menuen, plus lidt ekstra i hovedet) – priserne ligger på 75-125 kroner, plus du kan opradere din spiritus i de enkelte cocktails for 20-40 kroner, en billig måde at opgradere sin Mojito på, er at bestille en mojito royal, hvor du får 7 års havanna club og toppes med cava, for 5 kroner ekstra, i forhold til standard mojito. Men det skal i ikke sige at jeg har sagt 😉

Udvalget af cocktails er alt fra klassikerne; Sidecar, Old Fashioned, Tom Collins og Long Island Iced Tea – til de mere eksotiske; 9 forskellige mojitos, caipirinha, Piña Colada, Passionada osv. – men stort set alt hvad hjertet begærer, kan laves.

Et par anbefalinger vil jeg selvfølgelig også komme med her fra, her har jeg smagt nogle flere cocktails, end jeg har så mange andre steder. Det er jo fordelen ved at arbejde der.

Se flere cocktailbarer i Aarhus

Ginger Mojito: Den står godt nok ikke på menuen, men bare spørg, så skal de nok lave den. En super forfriskende mojito, hvor der bliver muddlet frisk ingefær sammen med lime og mynte og i stedet for danskvand, toppes der med ginger ale.

Fidels Passionate Kiss: En utroligt frugtig og flot cocktail, med vanilje vodka, passoa, chambord, kiwi likør, passions pure, frisk kiwi og passionsfrugt og tranebær juice, som muddles og derefter shakes – kan ikke anbefale denne varmt nok!

Fidels Special: Igen en lækker frugtig cocktail, denne er med mørk rom, cointreau, blåbær pure, lime og cava – sød og frugtig, hvor cava’en giver den lidt tørhed, så den ikke bliver FOR sød.

Long Island Iced Tea: Standard med vodka, gin, lys rom, tequila, cointreau, lime og lidt gomme, men af en eller anden grund smager den ikke sprittet hos Fidels, da den bliver lavet i store sling glas og bliver layered med cola i både bund og top – og så endda til en meget fornuftig pris!

White Wanker: Jeg bestilte denne så sent som i lørdags og elskede den, men nu er jeg også vild med mælk, så alkohol og mælk sammen er lige mig! Cognac, bols mørk cacao, likør 43 og mælk. Bestil mig denne eller en white russian, så er jeg en glad mand 🙂

Jeg skal nok anbefale flere af disse cocktails, efterhånden som jeg får arbejdet mig igennem dem. Jeg skal også nok sørge for at få lagt nogle stykker op herinde, så alle kan få lov til at lege med dem derhjemme.

Nyt barudstyr – Mixmeister.dk er den førende webshop i