Bar Guide

DrinksMeister i Seattle

Som nævnt før, var DrinksMeister tidligere på måneden på bar- og cocktail eventyr i landet af muligheder. På dette eventyr fik DrinksMeister besøgt forskellige cocktailbarer og snakket med de forskellige bartendere, barchefer mfl. om alt fra trends i USA, spiritus mm.

Men udover de barer som allerede nævnt, byder Seattle på markant flere gå-i-byen steder, hvor cocktails stadig bliver serveret efter højeste standard. Her har vi listet nogle af de forskellige cocktailbarer i Seattle.

Art Lounge:
Nyd forfriskende cocktails, indtagende udvalg af gourmet retter fra en sæsonbestemt menu – og originale visninger af Puget Sound ved ART Restaurant og Lounge i downtown Seattle.
Slap af, med en håndlavet cocktail, smag vores kreative tilgang til klassisk barmad og konverser med venner, familie eller kolleger – alt sammen i moderne omgivelser med Northwest-inspirerede detaljer.

Ba bar:
Uforglemmelig oplevelse… Det er svært, at beskrive den Vietnamesiske restaurant med andre ord en disse. Selvom det umiddelbart, kan være svært at forestille sig de traditionelle amerikanske cocktails, blandet med den moderne trend, og endnu engang blandet med vietnamesisk stil, så man passerer de 180 grader. Kommer du ind på Ba Bar, vil du hurtigt opleve en stille og rolig tryg stemning, hvor duftene mikses af det vietnamesiske køkken og duften af æble brandyen og basilikum.

Happy Hour starter kl 15:00 dagligt, med en cocktail menu fuld af unikke cocktails; Saigon Julep med æble brandy, basilikum, og sirup fra sukkerrør, vil holde dig frisk på varme dage, imens Hung Hero lavet med gylden rom, Benedictine, sort peber sirup og lime vil kickstarte dine sanser.

Det var bl.a. på Ba Bar, at DrinksMeister fik muligheden for en “kort” lille samtale med barchefen; Jonathan, omkring udviklingen af den amerikanske bartender kultur og hvilke trends der er i fremgang og tilbagegang. Det var den “lille” samtale, der endte med at varer over 4½ time. Som tiden dog flyver når man hygger sig 🙂 Du kan bl.a. læse om de forskellige trends her: Trend of America!

[nggallery id=192]

 

Canon:
Umiddelbart, ser stedet udefra ikke ud til at være noget specielt, men så snart du træder ind ad døren og ser dig omkring kan du mærke stemningen af et tidligere århundrede. Indretningen er barok og hele vejen rundt, kan man fornemme at den “gamle” stil, omfavner en. Med til at gøre stedet så unikt, er de flere hundrede af forskellige spiritusser som står på de forskellige hylder.

Efter at jeg var blevet introduceret af Ba Bars barchef, Jonathan til den ansvarlige bartender som var på arbejde den dag, fik jeg lov til at se mig lidt omkring. Jeg var som et lille barn i en slikbutik, en bedre metafor findes sandsynligvis ikke. De havde spiritus, jeg ikke havde troet stadig fandtes og varianter jeg ikke vidste eksisterede.
Canon er en whiskey og bitter cocktail bar, og dette kunne også tydelig fornemmes. Udover, at det passede perfekt til stemningen, træstilen og hele den samtlige atmosfære, så var det også tydeligt at se ud fra de uendelig hylder med forskellige whiskyer, bourbons, rye. Udover dette, havde de ikke mindre end 32 forskellige slags bitre, som hvor andre barer kun benytter sig af et udvalg af 3-4 forskellige slags, blev disse 32 bitre ofte brugt.

[nggallery id=193]

Se også: DrinksMeister på Grønland

Rob Roy:

Rob Roy er nok én af de bedste cocktailbarer som du kan finde i USA, udover at deres cocktails laves med præcision, bliver det også lavet efter den “gamle stil”. Tager du på Rob Roy, vil du opleve hvad “old fashioned” virkelig betyder!

Lige ud af en 1960′erne Playboy klub eller en Mad Men episode, har Rob Roy sorte lædersofaer, tykke sorte pladser i baren, og endda en polstret (p)læder væg på den ene side. Andre Swinging Sixties designelementer omfatter en skifer stenvæg bag baren, et ørnehoved monteret på en anden, og et hjørne pakket med en pladespiller og stakke af vinyl. Det er både hipt og good humoured, med smarte elementer som grafittien på badeværelset består af cocktailopskrifter kradset på væggene i stedet for beskidte limericks.

[nggallery id=194]

Nyt barudstyr – Mixmeister.dk er den førende webshop i