Passionsfrugt er lidt sjov syrlig frugt, som indeholder ca. 2 spsk. kerner med gul frugtkød omkring. En passionsfrugt er moden når den giver lidt efter på et fast tryk. Passionsfrugt kan idag skaffes i mange forskellige former, både frisk i supermarkedet, som sirup, juice og pure. Dertil kommer at mange juicer har fået tilføjet en smule passionsfrugt, for at skabe en eksotiske smag. Hvis du bruger passionsfrugt frisk i drinks, så skal du tænke på ikke alle bryder sig om at få kernerne i munden. Det kan derfor være en god ide blot at shake passionsfrugten med i drinken, men at straine den fra ved serveringen. Andre igen synes det ser meget flot ud, og vil gerne have man kan se passionsfrugten.

Lav din egen passionsfrugtsirup:
Kog 500 g sukker og 250 ml vand i en gryde. Når sukkeret er opløst, sku ned for varmen og tilføj passionsfrugtkødet af 3-4 passionsfrugter. Tag gryden af varmen og lad det stå at trække i 5-10 min. Si og hæld herefter blandingen op i en beholder og sæt den på køl. Skal typisk bruges inden for 10-14 dage.

Passionsfrugt kan også bruges som pynt, f.eks. ved at ligge en halv passionfrugt i toppen af drinken. Klik her for drinks med passionsfrugt.