Cointreau

Cointreau er en appelsin likør og som bliver produceret i Saint-Barthélemy-d’Anjou, en forstad til Angers, Frankrig. Cointreau bliver lavet af bitre appelsiner fra hele verden, dog som regel fra Spanien, Brasilien og Saint-Raphaël.
Ud over at være drukket som aperitif, kan Cointreau undertiden bruges som endigestif. Cointreau anses for at være en triple sec(Fællesnævner for appelsin likører).

Cointreau Destilleriet blev grundlagt i 1849 af Adolphe Cointreau, en konditor, og hans bror Edouard-Jean Cointreau fra Angers. Deres første succes var med en kirsebær likør; Guignolet, men det var først da de begyndte at brygge en blanding af søde og bitre appelsin skræl og ren alkohol fra sukkerroer, at succes for virksomheden for alvor gik igang. Og i 1875 blev de første flasker Cointreau solgt. Det anslås nu, at tretten millioner flasker sælges hvert år, i mere end 150 lande. Halvfems procent af produktionen eksporteres. Virksomheden er fortsat ejet og drevet af Cointreau familien.
Fremstillingsmetoder og opskriften er en familie hemmelighed, men besigtigelser af destilleriet er åbne for offentligheden
Læs mere om Cointreau på deres hjemmeside: Cointreau.com

Fakta om Cointreau

  • Den førende appelsinlikør på markedet og verdens mest prisbelønnede (med over 300 priser).
  • Med det højeste koncentrat af æteriske appelsinolier og det laveste sukkerindhold. Verdens første triple sec (betegnelse fjernet i 1960 for at skille sig ud fra kopierne). Triple = tre gange så højt et koncentrat af æteriske olier. Sec = mere tør smag pga mindre sukker.
  • Smagen er derfor aromatisk, balanceret, frisk og ikke for sød. Duften er frisk, ren og let parfumeret med høje noter af appelsinskal.
  • Unik blanding af friske og tørrede skaller fra nøje udvalgte søde og bitre appelsiner. Ikonisk flaske med fire hjørner svarende til de fire naturlige ingredienser: Appelsinskaller, vand, alkohol og sukker i perfekt balance. 100% krystalklar, 40% alkohol.
  • « The heart of cocktails ». Cointreau bringer synergi til utallige cocktails i kraft af sin perfekte balance mellem det bitre, det søde og det friske. Er f.eks. med i de oprindelige opskrifter på nogle af verdens mest berømte cocktails: White Lady (fra 1919), Side Car (fra 1923), Margarita (fra 1948) og Cosmopoitan (fra 1990).
  • En familielegende siden 1849, hvor Cointreau destilleriet åbnede i byen Angers, i Frankrig, grundlagt af de to brødre: Adolphe og Eduoard-Jean Cointreau. Her fremstilles Cointrau stadig efter traditionel metode for at opnå den perfekte, krystalklare orangelikør. Sjette generation af familien arbejder nu i firmaet.

 

Du kan bl.a. få denne lækre appelsinlikør hos MixMeister