Domaine de Canton er en ingefæraromatiseret likør importeres og distribueres af Maurice Cooper et Cie, et amerikansk firma baseret i Manhasset, New York. I sintidligere formulering (kaldet Canton), blev det distribueret af Charles Jacquin etCie, en virksomhed baseret i Philadelphia, Pennsylvania.

Oprindelig opskrift:
Under navnet “The Original Canton Delicate Ginger Liqueur” blev likøren indtil i 1997 produceret i Doumen, et distrikt i byen Zhuhai i Pearl River Delta i Kinas sydlige Guangdong-provinsen, nær Macau. Den blev solgt i begrænset mængde i USA før high-end asiatiske fusionskøkkenet blev populært. Likøren indeholdte bl.a. Ingefær, ginseng, “Gentle urter”, “fineste ånder,” Brandy, og honning. Dens styrke var 20 procent og blev solgt i dekorative facetterglasflasker i forskellige størrelser.

Produktets forblev på markedet til 1995 og det ophørte officielt i 1997.

Ny opskrift
I 2007 genoplivede John Cooper (en af ​​NJ Cooper to sønner) navn og idé ved at producere en ny ingefær likør kaldet Canton Ginger & Cognac Liqueur. CantonGinger Liqueur følger en ny opskrift og er produceret i Jarnac, Frankrig. Den nye formel er 28 procent alkohol, er gylden i farven, og er pakket i en bambus-formetflaske. Den indeholder sirup fremstillet af krystalliseret kinesiske Baby ingefær, Grand Champagne VSOP cognac, neutral ånd, orange blomstre honning fraProvence, og vanille.
Canton Ginger & Cognac Liqueur blev udgivet i New York i august 2007. I 2008 skiftede navnet på likøren igen, denne gang til Domaine de Canton franske Ginger Liqueur.

likøren vandt Double Gold Medal (Best of Show) i urte / botaniske likør kategori i 2008 San Francisco World Spirits Competition. Den vandt Best of Show i 2007-2008 på verden Beverage Competition.

Kan bl.a. Købes hos MixMeister.dk