Danmarks hurtigste bartender 2012

0

Igen i år afholder Hans just A/S deres årlige “Danmarks Hurtigste Bartender” konkurrence. Her for 12 dygtige bartender mulighed for at dyste inden for 4 forskellige distipliner, om at blive kåret som Danmarks hurtigste bartender 2012. Blandt de 12 bartender vil der bl.a. være sidste års vinder af 2 pladsen, Martin Larsen fra Diskotek Moe’s i Ringkøbing.

Se også: Jägermeister drinks

Sidste års vinder:
1.Pladsen – Michael Bjerskov Andersen – Encore, Fredericia
2.Pladsen – Martin Larsen – Diskotek Moe’s, Ringkøbing
3.Pladsen – Frederik Hallas – Park Nightclub, København

Konkurrencen foregår søndag d. 25 marts på Disko Dasko i Fredericia

Danmarks hurtigste bartender

Præmier:
Hans Just og samarbejdspartnere udlover følgende præmier til de 3 bedste deltagere:

1. Præmie: Rejsegavekort værdi kr. 10.000,- samt et gavekort til Den Europæiske Bartenderskole til en værdi af kr. 11.999,-.
2. Præmie: Gavekort til Den Europæiske Bartenderskole til en værdi af kr. 11.999,-.
3. Præmie: Gavekort til Den Europæiske Bartenderskole til en værdi af kr. 11.999,-.

Som sidste år, er konkurrencen igen opdelt i 4 forskellige discipliner:
Der kan maksimalt ”vindes” 100 point i hver konkurrence. Som udgangspunkt har man 100 point når man starter konkurrencen, hver fejl giver så minuspoint. Der kan overføres minuspoint fra konkurrencerne til den samlede score.

Vinderen af konkurrencen ”Danmarks hurtigste bartender” er den deltager der samlet set får flest point.

12 bartendere konkurrerer tre og tre mod hinanden.

Alle konkurrencerne bedømmes af 3 uvildige dommere, der er udvalgt af Hans Just A/S.

Opskrifter på alle shots / drinks / cocktailopskrifter, der benyttes til ”Danmarks hurtigste bartender”, kan frit benyttes af Hans Just A/S i kommerciel forbindelse efterfølgende.

Jägermeister:

Speed Pouring:
Der skal laves 35 shots á 2 cl hurtigst muligt dog max 3 minutter, bedømmes på: udførsel (2 cl i hvert glas uden at spilde) og tid (det giver ekstra point, at blive hurtigt færdige). Overskrides tidsgrænsen diskvalificeres man og får 0 point for denne disciplin. Hældetud udleveres af Hans Just A/S til konkurrencen.
NB: Det er ikke tilladt at hælde fra glas til glas.

Minuspoint gives ved: 
Hvert glas med mere eller mindre end 2 cl – giver minus 2 point.
Spild kan give mellem 1-10 minuspoint.
Op til 2 minutter gives ingen minuspoint, men derefter gives der minus 10 point for hvert påbegyndte 10 sekund.

Jägerbombs:
Der skal laves 10 stk. opstillet i et JägerTrain hurtigst muligt dog max 3 minutter, bedømmes på: udførsel, tid. Med udførsel menes alle shots ryger i én efter én. Hældetud udleveres af Hans Just A/S til konkurrencen.
Minuspoint gives ved:
Hvert shotglas skal ryge ned én efter én (dominoeffekt). Der gives minus 10 point for hvert glas, der ikke ryger i.
Spild kan give mellem 1-10 minuspoint.
Op til 2 minutter gives ingen minuspoint, men derefter gives der minus 10 point for hvert påbegyndte 10 sekund.

Rose’s Cordial Mixer:

Deltagerne skal udvikle deres egen drink- eller cocktailopskrift (ingen klassikere godkendes!) indeholdende minimum 1 cl af en Rose’s variant, og denne må max bestå af 6 ingredienser. Opskriften skal indsendes og godkendes af den lokale Hans Just konsulent senest 2 uger før konkurrencen.

Indholdet af drinken / cocktailen må ikke være på under 7 cl og ikke over 35 cl.

Hans Just A/S stiller Rose’s Cordial Mixer, Skyy Vodka, Licor 43 og Jägermeister til rådighed – øvrigt spiritus, garniture, special værktøj osv. skal deltageren selv medbringe!

Cocktail Mixing:
Der skal laves 3 ens cocktails med minimum 1 cl af en Rose´s variant i på 3 minutter. Bartenderen skal selv ”opfinde” denne drink / cocktail, ingen klassikere!
Der bedømmes på cocktailens udseende, smag og udførsel.

Minuspoint gives ved:
God balance i udseende, nul minus point, mindre god balance i udseende minus 20-50 point.
God balance i smag, nul minus point, kedelig eller for stærk smag minus 20-50 point.
God bartender teknik uden fejl giver ingen minuspoint, men manglende teknik og fejl skal give 10-30 minuspoint.

Licor 43:

Æblekage
Der lægges vægt på udseende, intet spild, teknik, samt attitude
Minuspoint gives ved:

  • Der gives minus ved uens shot (volumen og farve).
  • Der gives minus hvis der ikke er målt korrekt af og der er spild i shakeren. Minus 10 point.
  • Der gives minius ved dårlig bartender teknik/fejl samt manglende attitude. Minus 10 point.


Hent de officielle regler her. DHBK Konkurrenceregler 2012
På Forhånd ønsker vi fra DrinksMeister alle en god dyst 😀

Share.

About Author

Ambitiøse Bartender med næsten 8 års erfaring, både indlands og i udlandet.

Leave A Reply

Giv mig besked ved andre kommentarer via e-mail. Du kan også abonnere uden at kommentere.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.