Skagen Sunset

4

Skagen Turistforening arrangerede igår sin Cocktailkonkurrence, hvor en lokal bartender løb med sejren. Særligt interessant med denne Skagen Sunset er, ikke overraskende, kravet om mindst én nordjysk ingrediens.

Skagen Sunset

Skagen Sunset

Dommerpanelet til konkurrencen bestod udover undertegnede, blandt andet også af to kente personer fra gastronomien, nemlig Peter Kreiner (direktør for Noma) samt Michelinstjernekokken Paul Cunningham.

Vinderdrinken – Skagen Sunset:

En lille håndfuld havtorn (små gule bær, smager ret syrligt, lidt som en passionsfrugt. Vokser blandet andet vildt i nordjylland)
4 cl Gin (Plymouth)
2 cl Sukkerlage
1 Cl Limejuice
4 Cl Tranebær (toppes, så en “Tequila Sunrise effekt opnås)
Store isteringer i et rocksglas

Muddle limejuice, havtorn og sukkerlage. Hæld isterninger i, og hæld tranebærjuice i ned langs glasset.

Smagskommentar: En meget frisk cocktail, med en tydelig havtornsmag, efterfuldt af tranebær. Lidt syrlig i starten, måske en smule for meget (til mine smagsløg), men bløder lidt op efter at isen for lov at smelte. En flot cocktail, som pyntes med en top mynte.

Skagen Turistforening så gerne det bliver den nye Manhatten, eller blot en Copenhagen, men det bliver svært at få havtorn indført på landets og udlandets barer. Men til turisterne der besøger nordjylland, er det oplagt at server en Skagen Sunset med en passende præsentation.

Alt i alt, en god simpel cocktail, som både ligner og smager af Skagen.

Share.

About Author

4 kommentarer

  1. Hvis man ikke lige har friske havtorn, så kan Claus Meyer’s Råsaft af Havtron, faktisk gøre et rigtig godt job. Brug ca. 3-4 cl.

  2. Hej Jacob,

    Godt du meldte dig på banen 😉 – Har så fået solgt nogle Skagen Sunset? Er den af finde i andre barer/cafeer i Skagen?
    – Og så vil jeg også gerne høre, hvad i gør når der ikke er flere havtorn i naturen, i bare kan plukke?

  3. Der er mange øl på marked kender du forskellen på smagen på de øl du smager? Jeg har prøvet at teste de øl jeg nu drikker, men kan ikke smage forskel, på min side kan du skrive om din viden med øl

Leave A Reply

Giv mig besked ved andre kommentarer via e-mail. Du kan også abonnere uden at kommentere.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.