Angostura – Bartenderens ”Es”

0

Hvorfor skal jeg bruge en bitter i min drink, spørger du måske?
Nu skal jeg give dig svarene og hvad denne bitter ellers er i stand til.

Angosturas historie starter allerede omkring starten af 1800-tallet, hvor en tysk doktor ved navn Johann Siegert, rejste til Venezuela hvor han ville hjælpe mod den store spanske hær der prøvede at overtage landet.

Men mens tusindvis af soldater enten dør eller bliver stærk såret, arbejder Siegert for at skulle lave en medicin der kunne lindre smerterne ved hjælp af de lokale planter, blomster og urter.
I dette forsøg for han af væskerne fra planterne opfundet den bitter vi i dag kender som – Angostura.

Umiddelbart er England den største importør af denne bitter som bliver eksporteret fra Trinidad. Først i starten af 1830’erne breder den sig, og bliver et kendt produkt verden over.

Hvad benytter jeg den så til?

Angustura indeholder uofficielt 52 urter, hvilket gør den skarp i smagen, og hvad den helt præcis smager af – det er op til en selv, men som navnet antyder – bittert.
Man kan bruge den til madlavning, hvis man skal lave krydrede retter som feks thai eller indisk inspireret.

Dog skal man bruge den med måde både i drinks og mad, da smagen er intens og kraftig, så bruger man for meget kommer smagen til at dominere for meget.

Den helt ideelle måde at bruge Angosturaen på er drinks.
Hvem kender ikke den klassiske cocktail Old Fashioned?
Eller for slet ikke at nævne Whisky Sour. Der er et hav af muligheder.

Hvis du ikke bryder dig om normalt vand fra vandhanen men gerne vil have noget ekstra, gør angostura praktisk talt også tricket.

En lille smule lime, 2 dash angostura, og så har du faktisk spiced dit vandhane vand op.

 

Old fashioned:

  • 2 spsk sukker
  • 5 cl bourbon
  • 2-3 dash angostura.
  • Appelsinskive

Se også: Klassiske cocktails

Whisky Sour

  • 3 cl bourbon
  • 2 cl citron sour
  • 1 cl sukkersirup
  • 1-2 dash angostura

Gin Sling (Den oprindelige)

I alle tilfælde kan man reducere lidt i ingredienserne hvis man vil ha den lidt stærkere eller mildere.

Go fornøjelse.

Share.

About Author

Leave A Reply

Giv mig besked ved andre kommentarer via e-mail. Du kan også abonnere uden at kommentere.