Champino

0

Champagne cocktails – Hate em or love em?

Jeg vil sige det virkelig afhænger af situationen.
Til velkomstdrinks eller en slurk i solen fungere de fint, ellers rører jeg næppe Champagne, og som en cocktail vil jeg hellere foretrække en anden spiritus som base (gin, rum, vodka, mexzal)

Historien om Champagne cocktails er temmelig gamle.

I 1869 nævnte Mark Twain sin første Champagne Cocktail i bogen “Innocents Abroad”.
Men Jerry Thomas var den første til at citere den første rigtige opskrift (i hvert fald min viden), tilbage i 1862.
Champagne i den tid, var generelt meget sødere end dagens populære tøre, som mærket “Brut”, denne eksisterede ikke  på en etiket før omkring 1876. Thomas ‘1862-bog kræver at man rystede alle ingredienserne, herunder også de mousserende vine, dette var sikkert en stor fejl da vi jo alle ved det kan blive ret eksplosive.
-Nogle der tør eller er villig til at indrømme at have prøvet dette?

Her er en lille udfordring, til når du får gæster næste gang:

Sæt nogle basale spirutusser frem (cognac, gin, campari, chartreuse osv.) Sammen med kold Champagne eller Cava.
Sæt nogle sukker terninger og nogle forskellige bitters frem (Angostura, Bitter Truth f.eks.)
Sæt nogle citroner og appelsiner til garnishes (både friske og tørret) og lad dine gæster gå amok!
Jeg er sikker på at de vil elske det!

Champino

1 Shot af Campari campariofficial
1 Shot af rød Vermouth belsazar vermouth
Top op med Brut Champagne ghmumm
Rør campari og vermouth sammen med is
Strain ned i et kølet glas
Top med Champagne
Pynt med japanske kirsebær blomster eller kirsebær
Nyd og  Skål


 

Morten Krag // Thecocktail.blog


Se også: Champange guide

Share.

About Author

Leave A Reply

Giv mig besked ved andre kommentarer via e-mail. Du kan også abonnere uden at kommentere.