Geranium Gin Cocktail Konkurrence 2010

1

Geranium Gin holdte søndag d. 29 August sin første Gin Cocktail Competition, en international cocktailkonkurrence, med Geranium Gin som base i alle cocktails.

24 af landets bedste bartendere deltog i konkurrencen, der forløb over i alt fire heats, med hver seks bartendere. Hver deltager fik 5 min til at forberede sin garnish, og derefter 10 min til at tilberede de seks cocktails.

Vindercocktailen blev The 10 Foot Martini, af Terkel Kleist (Salon 39 & Mash). En klassisk ginstyle cocktail, med respekt for råvarerne i cocktailen. En stærk cocktail, som med sikkerhed ikke bliver den nye Mojito – hvilket nu heller ikke var målet 😉 Opskriften er nu ikke helt simpel(!):

5 cl Geranium Gin
1 cl Noilly Prat
1 dash hjemmelavet eukalyptus bitter
Blandes sammen og skal sies gennem trækul (6 timer)

Serveres efter omfattende stiring (omrøring) med is, og servers naturligvis i et afkølet martiniglas, hvorover en citronspiral vrides og kommes i glasset. Pyntes med et stykke trækul, hvilket ser rigtig godt ud.

Andenpladsen gik til Jonny Davidsen med cocktailen G.L.O.R.I.A.

5 cl Geranium Gin
3 cl Hjemmelavet Skovmærke ekstrakt
2 cl Citronsaft
1 cl Cherry Heering
Et lille dash af agave nektar

Se også: Gin drinks opskrifter

Trejdepladsen gik til Martin Rye Pedersen med cocktailen Red Horse / Fugu:

6 cl Geranium Gin
2 cl Citronsaft
2 cl Sukkerlage
1 spsk Revet Peberrod
2 store barskeer Ribsgelé

Muddle peberod, sukkerlage og Ribsgelé i en shaker. Tilføj is og Geranium og shake. Double strain herefter over i glasset og pynt med en skive peberod/ribs.

Se også: Geranium gin

Hasse Johansen, Barchefen fra Herr Bartels i Århus, deltog også i konkurrencen, med sin cocktail:
New Fashioned, der bestod af:

Grapeskal muddlet med lidt knust peber
5 cl Geranium gin
1 cl chartreuse gul
1,5 cl Friskpresset citronsaft
1 cl gomme.
Garnish med lidt knust peber på toppen. Fik en samlet 7. plads i konkurrencen.

Jacob Hannestad fra Bliss Cafe og Absintbar lavede følgende cocktail:

3 cl geranium gin
1 cl la fee xs suisse
1 cl vanillevodka
3 cl citronsaft
2 cl acaciehonning
shakes og straines i cocktailglas
Med skum på toppen:
5cl sukkerlage
5cl citronsaft
15cl æggehvide
1 flødeskumssprøjte

Jacob Hannestad var ikke den eneste cocktail med skum på toppen, hvilket man blandet andet så på Michelle Hjort’s Rosemary’s Berries:

8-10 hindbær
frisk rosmarin fra en stængel på ca. 10cm.
3 cl Geranium gin
2 cl Briottet Cacao Blanc
1 cl Chambord
1 cl frisk citronsaft
0,5 cl rosmarin honning (halvt acaciehonning, halvt vand og frisk rosmarin)

Alt puttes i shaker-glas og shakes 10-15sek. med isterninger, straines over i et kølet cocktailglas. Pyntes med rosmarin-skum:
3 pasturiserede æggehvider
halvt sukkerlage
halvt vand
en god håndfuld frisk rosmarin
– alt ingredienser blendes og hældes i ciffon (den skal være halvt fyldt)
Herefter haves lækkert, lysegrønt skum med smag af rosmarin.

Henrik Hammer, arrangøren, var meget tilfreds med konkurrencen, der efter hans mening, viste hvor langt den danske cocktailbranche er noget. “Vi kan så absolut være med helt fremme, danske cocktails er blandt de bedste i verden”.

Share.

About Author

Skrevet af Teamet bag DrinksMeister.dk - Skandinaviens største bar og drinks magasin siden 2008.

1 kommentar

  1. Kan også lige byde ind med spektrum’s cocktail af Lasse Hansen og Lasse løber, 6 cl stjerneanis infused geranium gin 2 cl timmys souer mix 1,5 cl galiano shaked up og straibed ned i et chilled martini glas ps den fik 10 pladsen og har 3 gode smags faser.

Leave A Reply

Giv mig besked ved andre kommentarer via e-mail. Du kan også abonnere uden at kommentere.