Nytårets cocktail

6

Julen er nu veloverstået og det nye år banker på døren og kommer nærmere med hastige skridt.

Det nye år skal fejres blandt gode venner eller familie, med god mad tilberedt med kærlighed, og selvfølgelig skal der skåles i champagne og gode cocktails!!

Når der snakkes cocktails har man selvfølgelig altid sine favoritter, og blandt mine ligger de fantastiske cocktails lært på EBS Bartenderskolen, som i deres uddannelses bog.

Mine favoritter er Amaretto Sour, Bay Breeze, Woo Woo, Sex on the Beach, Singapore Sling, Apple Martini, Fruit Caipirinha og Strawberry Margarita/Daiquiri.

Som i nok kan fornemme så har jeg en svaghed for de søde og sure drinks, gerne med frugt. Det er en svaghed og jeg kører derfor tit på sugar rush 🙂

Min absolut ynglings cocktail er Amaretto Sour!

For mig minder denne om en flydende kransekage, hehe.. hvilket jo gør den endnu mere perfekt til Nytår.

Mandelsmagen i Amaretto’en blandet med den sur/søde mix er fantastisk og en skøn cocktail at nyde i godt selskab.

Min nytår er reddet så længe jeg har denne, men det skal dog ikke forglemmes med resten, og jeg sikrer mig med de rette ingredienser som frugt puré, sukker sirup og friske juices for at fuldende denne fest.

Guide: Sådan laver du de lækreste nytårscocktails

Amaretto er en Italiensk mandel likør. Lavet på en base af abrikos eller mandel.

Amaretto Sour kan som mange andre cocktails laves på mange forskellige måder, men min foretrukne er den jeg lærte på Den Europæiske Bartenderskole:

EBS’ Amaretto Sour:

4 cl. Amaretto

6 cl. Sweet & Sour

2 dashes Angostura Bitters

Skål i fremragende cocktails & Godt Nytår til alle!! 🙂

Share.

About Author

6 kommentarer

  1. Hej Christina, er du helt sikker paa at du vil bruge sour mix og ikke citron og sukker?

    De render for tiden rundt i US er kede af at generationer af bartendere er blevet oedelagt at for meget brug af sour mix. Misforstaa mig ikke jeg har arbejdtet i en del speed barer, blandt andet sammen med en af jeres instuktoerer Kris kellet paa Roadhouse i london, og jeg ser en stor pointe i at bruge sour mix i den festende nattesceene. Jeg ville bare aldrig anbefale nogen at bruge det paa en kvalitets bar eller derhjemme, naar det alligevel smager bedre med citron og sukker.

    Det er dog stadig en rigtig god ide til en jule og vinterdrink.

  2. Christina Ottesen on

    Hej Henrik.
    Jeg kan sagtens følge dig, og jeg syns helt klart også at citron og sukker er et lige så godt alternativ. Og jeg bruger også lige så tit den blanding 🙂
    Men som brugt ved EBS, er det den mulighed jeg har lært først. Jeg sætter dog pris på dit personlige præg, og man skal jo altid være åben for at lære nyt 🙂

Leave A Reply

Giv mig besked ved andre kommentarer via e-mail. Du kan også abonnere uden at kommentere.