Jordbær Mojito

8

Her til nytår fik jeg lyst til en god lækker mojito, og havde lige et par jordbær liggende, så det blev til en rød mojito denne gang.

Jordbær Mojito

4 cl Havana club rom
2 cl Jordbærsirup
6 cl Danskvand
Mynte
Lime

Mos 10-12 mynteblade med sirup og 4-5 limebåde i et longdrink glas. Kom godt med knust is, og tilføj så rom. Rør godt med en barske, og fyld igen knust is i. Top op med danskvand, så isen lige bliver dækket. Rør igen, og server med to sugerør. Pynt evt. med et jordbær.

Share.

About Author

Skrevet af Teamet bag DrinksMeister.dk - Skandinaviens største bar og drinks magasin siden 2008.

8 kommentarer

  1. Hej Kristina,

    Jeg synes lys rom er bedst, f.eks. havana blanco. Men kan man lide smagen af mørk rom, måske endda en spiced rom, så kan det også bruges. Så prøv dig frem, lys rom er min favorit, men det kan være du ender med at bruge den mørke rom 😉

  2. KrisOlsson on

    Super lækker cocktail, vi bruger selv samme opskrift på mit job, dog får den 2 cl gomme og derved lidt mindre danskvand, for at tilpasse sig os danskeres sukker-trang 🙂

    Mht. rom, bruger jeg selv mørk rom til næsten alt, da jeg synes der er meget mere smag i disse. Derfor vælger jeg som oftest en Havana Club Especial, eller deres 7 Años, hvis det skal være lidt ekstra lækkert…

  3. Som jordbærsirup kan man så bruge Creme a la Fraise des Bois, altså skovjordbærlikør. Jeg har fået en flaske i firmagave og ved ikke helt hvad jeg kan bruge den til.

  4. Bo Tranberg on

    Det kan du helt sikkert. Det nemmest er at prøve sig frem – 2-3 cl skovbærlikør vil jeg mene er passende. Så skal ikke tilføjes ekstra sukker, den likør er sikkert ganske sød i forvejen.

  5. vibeke Kongerslev on

    Hej jeg kunne godt tænke mig at lave noget frugt med rom, som ikke skal stå så længe som rompot.
    Og noget man kan drikke med lidt sodavand eller lign.
    Venlig hilsen
    Vibeke Kongerslev

  6. Bo Tranberg on

    Hej Vibeke,

    Du kan sagtens lave noget rom med frugt på få dage, og få et godt resultat. Det er vigtigt at den frugt du anvender er helt ren og uden urenheder mv. Derudover kan jeg anbefale at bruge en vaniliestang (skåret over på langs). Det giver en rigtig god finish og passer godt med de fleste frugter.

    Et andet tip er, at tage halvdelen af det endelige produkt og give det en god del sirup eller sukker. Så kan du nyde rommen over isterninger, da du på den måde vil få alkoholprocenten så langt ned, at det minder om en likør.

    husk at si frugterne og andet fra, når rommen har den ønskede svar. Ellers kan smagen ændre sig på sigt.

Leave A Reply

Giv mig besked ved andre kommentarer via e-mail. Du kan også abonnere uden at kommentere.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.