Rosmarin sukker binder Mojito og G&T

0

Man siger at minus og minus giver plus. Jamen så må plus og plus da give ekstra meget plus. Ud fra den betragtning gik jeg i gang med at udvikle en fusion mellem to af all time best sellers og to drinks der altid har og altid vil sælge, nemlig Mojito og den klassiske Gin & Tonic.

Umiddelbart lyder det som det nemmeste i verden, nemlig at lave en Mojito med Gin og Tonic i stedet for danskvand, men jeg følte at der kunne gøres meres end blot simpel erstatning. Jeg gik i gang med at notere alle mine tanker omkring hvad er en Mojito, hvad er en Gin&Tonic og hvordan kan man forene dem, uden at det bliver for ”enkelt”.

Tanken blev, at gin selvfølgelig skulle være basen, tonic skulle være toppen, men hvad skal den indeholde i mellem de to led? Agurk må den indeholde. Gin og agurk er så uhyre moderne, og da jeg gerne vil bruge Hendricks som basen, var agurk umulig at komme uden om. Den spiller desuden godt med lime, som er en essentiel del af enhver Mojito og et populært tilvalg til en Gin og Tonic.

Egentlig manglede jeg så kun at vælge hvilken form for sukker jeg ville bruge, da fremgangsmåden skulle være lig Mojito, og basen, toppen, og frugten var på palds. Det føltes dog lidt som om at den manglede noget skarpt for ikke at gøre den for ”lemonade”-agtig. Personligt er jeg utrolig glad for at bruge bitters i mine cocktails, så jeg måtte på jagt efter en bitter. Jeg fandt frem til at prøve mig frem med grapefrugt, fersken og lemon bitters, for jeg var ikke længere i tvivl om hvad jeg ville bruge som sukker.

Vi hos Absurt har en kontakt hos urtebutikken.dk, som har en lang række spændende urter, krydderier og sukker vi længe har fundet spændende at eksperimentere med. De var så søde at sende os noget rosmarinsukker, både med rørsukker og almindelig hvid sukker. Jeg var ikke i tvivl, det skal være den slags sukker jeg laver min cocktail med. Rosmarin er meget brugt i mad, og jeg har før oplevet at det spiller godt sammen med gin, og agurk.

Af mine bitters spillede grapefrugten klart bedst, og nu er den endelig klar til servering.

Jeg har navngivet den ”Number 57”, efter min arbejdsplads adresse, da den nu vil figurere på vores nye kort, med beskrivelsen: ” Cocktail for gin lovers. Cucumber, lime & homemade rosemary sugar makes this the ultimate G&T”.

Prøv den på teressen, I gode venners lag, og brug den til at nyde sommeren. Velbekomme

Number 57

  • 5 cl Gin
  • 2 tsk Rosmarin rørsukker
  • 3 stk lime både
  • 3 agurke strimler
  • 2 dash Grapefrugt bitter
  • Tonic

Muddle rørsukker og lime. Tilsæt agurk, bitter og knust is. Hæld gin i glas, og omrør grundigt. Top af med knust is til top, og fyld til kanten med Tonis. Som garnish kan anbefales en rosmarinkvist.

number 57

 

Share.

About Author

Leave A Reply

Giv mig besked ved andre kommentarer via e-mail. Du kan også abonnere uden at kommentere.