Events og arrangementer Konkurrence

Vinderen af nordens største cocktailkonkurrence fundet

Dansk bartender har skabt den nye Mojito

Vi kender alle klassikere som mojito og daiquiri, men nu har Jonas Andersen fra baren Strøm i København skabt en ny cocktail, som har potentiale til at blive en moderne klassiker i hele verden: En Harlequin. Netop den cocktail sikrede ham i går aftes 1. pladsen i den nordiske udgave af verdens næststørste cocktailkonkurrence, Bacardi Legacy. Til maj rejser han til den globale finale i Sydney, hvor Harlequin skal kæmpe for Danmarks ære.

Den københavnske restaurant og cocktailbar Llama dannede tirsdag rammen for den nordiske finale i verdens største cocktailkonkurrence, Bacardi Legacy. Her dystede 12 bartendere fra Finland, Sverige, Norge og Danmark om at overbevise en fagjury om, at netop deres nyopfundne cocktail kan blive en livslang klassiker på højde med Bacardi Daiquiri og Bacardi Mojito.

– Vindercocktailen skulle opfylde en række parametre. Udseende, historie, teknik og frem for alt smag var i højsædet, da dommerne vurderede, hvem der skulle have en billet til den internationale finale i Sydney til maj. Alle de parametre opfylder Jonas Andersens Harlequin. siger Marlene Lough, Brand Ambassador for Bacardi Danmark.

Harlequin er en rom- og selleritonic med vermouth, frisk selleri, lime og agavesirup, som Jonas, ligesom de andre deltagende bartendere, har udviklet specielt til konkurrencen.

Jonas er en enestående bartender, som har den perfekte kombination af stærk personlighed, godt håndværk og den kreativitet, som skal til for at skabe en Legacy-drink. Med sin Harlequin har han skabt en cocktail, som både kan blive en favorit blandt gæsterne og samtidig har potentiale til at blive en moderne klassiker. Jeg glæder mig til at se, hvordan Jonas kommer til klare sig i Australien, siger Marlene Lough.

Også Jonas Andersen selv er stolt og ser frem til den internationale finale down under.

– Det er en kæmpe ære at være udvalgt til nordisk vinder, og jeg er så glad for, at jeg kommer til at repræsentere Danmark. Jeg håber, jeg kan gøre nationen stolt. Det betyder virkelig meget for mig, sagde en glad Jonas Andersen i går.

Dommerpanelet til den nordiske finale bestod af sværvægtere fra den internationale bartenderscene. Den legendariske Simone Caporale fra verdens førende bar, Artesian i London, Shervene Shahbazkhani fra Bacardi, Jörg Meyer fra Hamborg og Helmut Adam, grundlægger af Mixology magazine.

Vinder cocktailen:

Harlequin

  • Selleristænger
  • 55 ml bacardi superior
  • 15 ml agave sirup
  • 15 ml limejuice
  • 15 ml martini bianco
  • 25 ml danskvand

Nyt barudstyr – Mixmeister.dk er den førende webshop i