Events Rom drinksopskrifter

Ingefærøl

Jeg har nu i længere tid efterspurgt en god ingefær cider/øl ( Ginger ale/Beer), og synes det har været svært at få noget af en hvis kvalitet, da man umiddelbart kun har sweppes gingerale til rådighed, noget som for mig minder mere om en sukkerfuldt sodavand end en rigtig Ginger ale. Dette er måske hårdt sagt, men man ser bare en tendens til at alt bliver sødere og sødere og at produktets renhed og kvalitet må bukke under for kvantiteten.

Efter et stykke tids søges, på diverse internetsider og specialforretninger formåede jeg at finde, efter min mening nogle udmærkede ingefær ale’s og øl, både til at drikke som de er og til kombination af forskellige drinks.

Først lidt om Ginger ale og Ginger Beer:
 Ingefærøllen kom til  i 1800 tallets England, og blev hurtigt en populær øl, som hurtigt spredte sig videre til USA og Canada, denne popularitet toppede dog i det 20′ århundrede.
Idag er det stadig muligt at få ingefærøl, men der har været en “sødme” tendens, så øllen har med tiden ændret sig til en mere softdrink lignede drikkelse.
Den originale opskrift, er bestået af ingefær, sukker og vand. I den kommercielle drink er der tilsat mere sukker og kulsyre, dette er også forskellen på øl og ále.

En af de mest kendte og ældste ingefær baseret drinks  er Muscow mule, en drink der blev opfundet, i USA, efter at en bar ejer havde bestilt et alt for stort sortiment af ingefær øl og ikke kunne komme af med det, prøvede ham og en af hans stamgæster at experimentere lidt med øllen og kom på den måde frem til drinken.
Man skal dog passe på når man bruger ingefær i drinks, da ingefær er en meget kraftig smagskilde, men genialt hvis man kan udnytte den optimalt.

Muscow Mule:
3 cl vodka
2 cl lime saft
Ingefærøl

Horse’s Neck:
4 cl Brandy
10 cl ginger alé
2 dråber angostura
2-4 isterninger og lime spiral til pynt.

Golden Havana:
3 skiver appelsin
3 skive lime
2 barske sukker
6 cl Havana mørk rom
knust
Ingefærøl / ingefær ale
Fremgangsmåde:
Muddle alle ingredienser, tilsæt det knuste is og derefter rommen. Stir og top med ingefæren.

Sider:
http://www.realdrinks.dk/
www.foodfromhome.dk
www.fever-tree.com
www.mixmeister.dk
www.Ørbæk-bryggeri.nu

Nyt barudstyr – Mixmeister.dk er den førende webshop i