Konkurrence

DM i Freestyle Mixologi på Fidel´s

Søndag d. 15. september afholdt Drinksmeister ”DM i Freestyle Mixologi” for første gang. Stedet var Fidel’s i København, og der var lagt i ovnen til en søndag, hvor nogle af landets dygtigste og mest kreative bartender skule stå overfor en udfordring normalt kun forbeholdt deltagere i MasterChef.
De 13 deltagere fik 20 minutter til at kreere en cocktail ud fra en Mystery Box, hvor de på forhånd intet kendte til indholdet. Herefter var det en tur i baren, hvor de skulle lave selvsamme cocktail i 4 eksemplarer på 6 minutter. En benhård test, der kræver kreativitet, viden og talent.

De tre dommere, Yvonne Kubach, Henrik Hammer (Geranium Gin), og Bo Tranberg Christensen (DrinksMeister) var på hårdt arbejde med at finde de fire finalister. De skulle bedømme alle cocktails ud fra Smag/Aroma (40 %), salgsbarhed (20 %) og kreativitet (40 %). Dommerne anede ikke hvilken bartender der lavede hvilken cocktail, da navnene blev skjult, og de kun havde deres deltagernummer. Deres votering endte i nedenstående resultater:
Deltager Navn Score

 1. Mike Ananiassen 14,7
 2. Anders Arnfred 16,8
 3. Rasmus Damgaard 16,2
 4. Jeppe Ipsen 22,8
 5. Nicoline Høeg 23,4
 6. Rene Jensen 19,2
 7. Ulrik Holst 11,2
 8. Alexandru Felip 24,6
 9. Rene H. Larsen 22,0
 10. Michael Olsson 17,2
 11. Martine Rosenkilde 19,8
 12. Kasper D. Jørgensen 26,4
 13. Ulrich Deleuran 21,2

De fire finalister stod nu overfor en endnu mere udfordrende opgave. I finalen ville de nemlig kun have 1 basisspiritus, hvor der i indledende runde kunne være op til flere basisspiritusser i kasserne. Nu ville de dog få mulighed for at vælge deres egen, hvor den med bedst score i indledende var 1. vælger osv.
De skulle nu stå foran tilskuerne og forberede sig i de 20 minutter, og igen lave 4 cocktails på 6 minutter. Presset var massivt, og fremmødet af tilskuer var stort, men alle 4 finalister nød opmærksomheden og præsterede 4 rigtig gode cocktails. Dommernes votering trak ud, da de i finalen end ikke fik opskriften med, men bedømte alene på sansernes indtryk af finalecocktails.

Der var meget på spil, da førstepladsen ville få en tur til Seattle, USA med mulighed for at prøve at arbejde på en ægte amerikansk cocktailbar. Det var utrolig tæt i finalen, men dommernes votering endte med disse resultater:
Navn Score Base

 • Kasper D. Jørgensen 21 Four Roses Small Batch Bourbon
 • Alexandru Felip 18,4 Belvedere Vodka
 • Nicoline Høeg 23,8 Geranium Gin
 • Jeppe Ipsen 18,8 Ron Zacapa 23 års

Kæmpe stort tillykke til Nicoline, der snart skal en tur over Atlanten.

Vi hos Drinksmeister vil gerne sige tak til dommerne for deres fair bedømmelser, til alle deltagere for at levere et tårnhøjt niveau over hele linjen, til de frivillige der fik det hele til at fungere, og tak til alle fremmødte for at bakke op om deltagerne, og skabe en god stemning.
Hvis man er nysgerrig efter at vindercocktailen, så står opskriften nederst i artiklen.
Billeder kan ses her: DrinksMeister Facebook

VI SES TIL NÆSTE ÅR!!

NICOLINE HØEG:

 • Geranium Gin 4 cl
 • Hennessy Cognac 2 cl
 • Crabbies Ginger Beer 2 cl
 • Monin Crème de Violette 2 cl
 • Monin Pamplemousse (Pink Grape) 2 cl
 • Method: Shaken
 • Glassware: Rocks
 • Ice: Cubed

Nyt barudstyr – Mixmeister.dk er den førende webshop i