Konkurrence

VM i cocktails starter i Aarhus

Mandag d. 24. november kommer nogle af de absolut bedste bartendere i Danmark St. Pauls Apothek i Aarhus, hvor de skal dyste om at gå videre i Diageo World Class, som blandt flere bartendere kaldes for bartendernes uofficielle VM.

Den populære cocktailbar og restaurant St. Pauls Apothek danner rammen om den første kvalifikationsrunde i dette års Diageo World Class, bartendernes uofficielle VM. Mandag står 10 bartendere klar med deres shakere til at dyste om fem pladser i den nordiske finale, som bliver afholdt til foråret. Går man hele vejen til VM-finalen, venter der en intens uge i Sydafrika og muligheden for at kunne kalde sig for verdens bedste bartender.

De internationale cocktail-eksperter Guiseppe Santamaria og Dennis Zoppi sidder klar til at bedømme deltagerne ud fra en række forskellige kriterier. Det er nemlig ikke kun indholdet i glasset, der afgør, hvem der går videre. Bartenderne bedømmes i lige så høj grad på deres teknik, kreativitet og showmanship.

Konkurrencens tema er ”Fundamentals of Flavour”, hvor bartenderne skal demonstrere, at de er i stand til at pirre alle sanser hos dommerne. Ydermere må bartenderne kun bruge mørke spiritusser såsom Johnnie Walker whisky og Zacapa rom.

Sted:
St. Pauls Apothek
Jægergårdsgade 76
8000 Aarhus C

Program d. 24. november 2014:
Konkurrence kl. 13 -17

Dommerpanelet

  • Guiseppe Santamaria, tidligere spansk vinder
  • Dennis Zoppi, tidligere italiensk vinder

Se også: Aarhus barguide

Om Diageo World Class
Diageo World Class er verdens største og mest prestigefyldte bartenderkonkurrence. 15.000 bartendere fra 50 lande er til dato blevet trænet gennem konkurrencen, der har eksisteret i nu syv år.

I konkurrenceforløbet bliver bartenderne testet i deres mixologi-evner, og undervejs skabes exceptionelle drikkeoplevelser og bartenderfaget tages til nye højder.

Diageo World Class giver desuden bartenderne vejledning og træning gennem partnerskaber med nogen af branchens allerdygtigste skikkelser, og vinderen ryger direkte til tops i den internationale superliga.

Bartenderne dyster i en lang række forskellige udforinger, der tager udgangspunkt i Diageos portefølje af reserve-brands:Don Julio, Cîroc, Ketel One, , Zacapa, Tanqueray No.TEN Talisker, Cardhu og Singleton Classic Malts samt Johnnie Walker Gold Label, Johnnie Walker Blue Label og Johnnie Walker Platinum Label.

Nyt barudstyr – Mixmeister.dk er den førende webshop i