Konkurrence

World Class: Hardeep Rehal

Hardeep Rehal, en af Danmarks vel nok mest vindende bartender i nyere tid (bla. 3x DM og top 10 placeringer ved VM) vandt fornyligt den ene finale plads i den danske afdeling af Diageo World Class. Han skal sidst på ugen afsted sammen med Hasse Bank Johansen, der tog den anden finale billet, til madrid og kæmpe om at komme videre til den internationale finale. Konkurrencen er lavet således, at hvert land har én repræsentant i finalen, så reelt er det en duel mellem Hardeep og Hasse. København mod Århus. DrinksMeister interviewede idag Hardeep på 1105 (hvor han som manager står for den daglige drift) for at høre nærmere om hans vej til Madrid og hvad der ellers rør sig i branchen.

Diageo’s World Class konkurrence er en af de mest krævende konkurrencer, og ser man bort fra den åbenlyse begrænsning i valget af spiritus-brands, vel nok også den sværeste at vinde. I den danske afdeling skulle bartenderne indsende en cocktail, som også skulle laves på dagen. Derefter en finalerunde hvor de fire bartender skulle kreere en cocktail ud fra en “mystery box”. Alt efter hvilken spiritus man stillede op med i den indsendte cocktail, var der forskellige temaer. Ron Zacapa som Hardeep valgte, var således Food Pairing, og der skulle således serveres en passende sidedish til.

Hardeep Rehal stillede op med en indisk inspireret cocktail, da han med sine indiske rødder har en forkærlighed for krydret mad. Det resulterede i en Masala Daquiri, hvor Haardeep på scenen mixede de tørrede ingredienser på panden med lidt palmesukker – og derefter shakede og fin strainede cocktail med de andre ingredienser. De var udover den obligatoriske Ron Zacapa 23, ahornsirup og limejuice. Garnish bestod af appelsin og stjerne anis. Som sidedish en vegetarisk Samoa med samme krydderiblanding for at skabe det perfekte match.

I finale runden stod den på improvisering, og her fik Hardeep fat på en bornholmsk bitter, rødebede sirup, Tanqueray 10 som de primære smagsgivere, mens honning, lime og æggevide skabte den rette balance. Navnet var Danish Earth og altså nok til en plads i den europæiske finale.

DrinksMeister ønsker god kamp til Hardeep og Hasse – lad den bedste vinde 🙂

Nyt barudstyr – Mixmeister.dk er den førende webshop i