Events

Trojka cocktail test

For et stykke tid siden fik vi på DrinksMeister tilsendt nogle Trojka Vodka flasker, som vi skulle teste i cocktail regi. Umiddelbart så er Trojka et “diskotek” produkt, da det er en nem mixer med juice/soda, kommer i 6 farverige varianter – og kan alle mere eller mindre anvendes som shots. Idag kan man også finde Trojka i adskillige kiosker, hvilket blot understreger målgruppen. De 6 varianter er som følger: Pink (jordbær/tranebær), Red (citrus), Blue (Mint), Green (eksotisk), Orange og Caramel. Alkoholprocenten ligger mellem 17-24%. Da klassiske cocktails er meget spiritusrige, med fokus på smagen af den spiritusbase man anvender, vil jeg ikke anbefale Trojka som en hovedingrediens i en cocktail. Det skyldes dels Trojka er et relativt sødt produkt, der ikke byder på en raffineret smagsoplevelse. Det er heller ikke ideen med Trojka, så der hvor jeg ser deres anvendelsesmulighed er som en likør i baren. Udover at anvende Trojka som likør, dvs. typisk 1-2 cl i en cocktail, er det en oplagt farve-mixer og som cocktailskum med flot farve og duft.

Cocktailskum:
Til at lave et flot lag cocktailskum, skal man binde sin Trojkalikør til en stabil struktur. Det kan være alt fra æggevide til fløde, alt efter hvilken slags skum man ønsker. I molekylerens verden findes der også et par andre muligheder, f.eks. Sojalecithin. (se f.eks. dette indlæg om cocktailskum)

[singlepic id=1280] Cocktailskum lavet i sifon på 5 cl Trojka Red, 5 cl Jordbærsirup (mest for farven og tilføje sukker) og 1 1/4 pasteuriseret æggehvide. Trojkas røde variant er en citrusvodka på 24%. Farven og smagen passer således fint i en cosmopolitan, som erstatning for Cointreau. Skummet her havde en fin citrusmag, med en eftersmag af den jordbærsirup jeg brugte. Man kunne også forstille sig Triple sec sirup ville fungere godt, omend farve så vil blive en anelse mindre lyserød (som alt andet lige passer til Cosmopolitan-målgruppen).

Hvad smager de af?

Udover Red varianten, som er en citrusvodka, finder vi især Caramel og Orange som de mest oplagte mixere i baren. Caramel er en rigtig god flødekaramellikør, som har en god blød konsistens og herlig duft. Orange er ret klassisk appelsinlikør, med en god frisk duft af appelsin – og tilsat en flot orange farve. Pink er en blanding af jordbær og tranebær, og er i vores mening ikke rigtig egnet til at lave rigtige cocktails på. Den er for sød, lidt forvirrende smag, som ligger meget op til at blive mixet med juice eller soda. (som den også er tiltænkt..) Blue har en interessant smag, “cool mint” som måske kunne gå i nogle cocktails som erstatning for pebermyntelikør. Farven vil dog give nogle problemer, med mindre man mixer med klar soda eller appelsinjuice. Green har en tropisk smag, igen en oplagt mixer med juice.

Så en opsummering må være at Trojka er et udmærket produkt til målgruppen – diskoteks drinks – men i cocktailbaren mangler de karakter til at være oplagt base. Som likør kan man fint anvende flere af varianterne, ligesom i cocktailskum kan de fint fungere. Inden flasken er tom, skal jeg helt sikkert have en Irish Coffee med Trojka Caramel skum på toppen.

One thought on “Trojka cocktail test

  1. Green, Pink og Caramel er fantastiske som shots hvis de nydes iskolde.

    Tjek masser af drinksopskrifter på Trojka-vodka.dk

Comments are closed.

Nyt barudstyr – Mixmeister.dk er den førende webshop i