Events

Uncle Vals Gin Botanical – En fryd for sanserne

Er du en af dem der har lidt svært ved at få de rigtige ord sat sammen i en sætning, eller generelt har svært ved at artikulere – så vil jeg foreslå at tage en tår af Uncle Vals gin, så er alle problemer løst. Sådan da.

Uncle Vals historie strækker sig sig helt tilbage til 1895 og blev grundlagt af italieneren Samuele Sebastiani som immigrerede til Sonoma, Californien USA. Her mange år efter er det Samuele´s barnebarn August Sebastiani, der har ført slægten videre – og er også direktør for 35 Maple Street Distillery hvor Uncle Vals gin bliver produceret. Gin´en er opkaldt efter Samuele´s favorit onkel som hed Vaerio Cecchetti – som var læge. Udover hans arbejde som læge var han også en rigtig dygtig kok og gartner. De ingredienser der gør sig gældendene i denne gin er de samme som ”Uncle Val” elskede at bruge i sin madlavning. Deraf kommer navnet Uncle Val´s.

Lad mig hurtigt lige slå en ting fast.
Uncle Vals Gin kan ikke hjælpe dig med at give dig ret i din ellers endeløse diskussion med din kone/mand, kæreste eller bare din bedste ven .. Til gengæld kan den give dig en rigtig hyggelig aften, hvis du giver dig i diskussionen – og hvis du drikker nok, kan den som så mange andre alkoholiske væsker for dig til at glemme diskussionen og starte den forfra i håb om at få ret.

Se også: Geranium gin

Derudover kan Uncle Vals Gin også give dig en uimodståelig rejse gennem alle dine smagssanser.

Ingredienserne der gør sig gældende i denne gin er agurk, salvie, lavendel, lemon og selvfølgelig enebær. Umiddelbart ikke det man i første omgang vil kaste sine tanker på skulle være tilgængelige i lige præcis en gin, men resultatet er faktisk enorm positivt overraskende.

Allerede ved duften kan man tydeligt fornemme den meget friske duft af agurk,, den lidt søde strejf af lavendelduft og enebæren.
Smagen er noget der er helt for sig, og helt unik som skiller sig ud fra det ellers rigtig store og meget stabile gin-felt.
Ved første smag, øser den af en lidt spids men utrolig fantastisk smag af lemon, som samtidig varmer utrolig godt på tungen, som bliver afledt af en blød smag af lavendel.
Smagen er helt igennem gennemført.

Se også: Gin producenter

Hver ingrediens tager dig med storm. Agurken giver denne her meget bløde men samtidig meget friske smag. Lemon smagen afgiver en enorm elegant sprød balancegang i ginnen. Lavendelsmagen slutter sig derefter til – og samler på mange måder alle smagene så de forbliver intakt.
Den her gin – for en der elsker gin – er noget for sig.
Selv ville jeg synes det ville være enormt ærgerligt at ”ødelægge” denne fantastiske gin med en måske ellers go tonic, fordi den er så fin i smagen at tonic´s kulsyre vil gå ind og sætte sit præg på en allerede godt udarbejdet gin.
Kan dog twistes med brændt rosmarin hvis man vil gøre noget ved den.

Uncle Vals botanical gin har desuden fået 96 point i The Tasting Panel.
Læs mere om din her: http://www.3badge.com/unclevals/

Go fornøjelse herfra.

 

Nyt barudstyr – Mixmeister.dk er den førende webshop i