Sæson Hyldeblomst likør

0

Det er netop nu er det er sæson for hyldeblomster, som står og blomster over hele landet. Hyldeblomsterne kan især bruges til at lave saft og sirup af, men også likør og snaps smager godt.

Ønsker man at lave saft af hyldeblomster, så kan man bruge denne opskrift:

Ca. 30-40 Blomsterklasser
40 gram Citronsyre
1 Kg sukker
2 øko citroner skåret i skiver
1,5 L kogende vand
(1 tsk Atamon hvis man ikke opbevarer saften bagefter på køl)

Læg det hele i en gryde i nævnte rækkefølge og rør rundt indtil sukkeret er opløst. Lad det stå og trække i køleskabet i nogle døgn, og hæld så på atamon-rengjorte flasker. Opbevares de mørk og lidt køligt, kan de holde meget længe. Et twist som kan anbefales er at tilføje nogle stykker frisk ananas i gryden, da det giver en frisk smag. Ananasstykkerne smager iøvrigt ganske godt bagefter, så de er perfekt til desserten 😉

Vil man derimod lave en likør med hyldeblomst, så fungere denne opskrift ganske vel:

5-10 Hyldeblomstklasser
20 cl Vodka (tag nu en god en..)
5 cl Cognac
50-100 g sukker

Læg alle ingredienser i et stort marmelade glas og rør rundt indtil sukkeret er opløst. Efter et par døgn filtres indholdet over i den flaske du vil opbevare likøren i. Ønsker man at twiste denne opskrift, så kan man jo lege lidt med at tilføje forskellige ingredienser – alt ligefra ingefær til kanelstænger og nelliker. Tequila (100% agave) fungere også rigtig godt som spiritusbase, så der er der ingen undskyldninger for ikke at lave sig egen likør 😉


Opskrifter med Hyldeblomst

En oplagt opskrift med Hyldeblomst er uden tvivl Champagne. Champagne med lidt hyldeblomst smager ganske enkelt fantastisk og er den oplagte velkomstdrink. Især hvis du køber noget som ikke er rigtig champagne, da hyldeblomsten tager noget af smagsoplevelsen fra champagnen. Ellers så fungere hyldeblomst som din søde ingrediens i en cocktail, så erstatter du den med anden likør/sirup, så vil du sandsynligvis få en ganske lækker cocktail.

Share.

About Author

Skrevet af Teamet bag DrinksMeister.dk - Skandinaviens største bar og drinks magasin siden 2008.

Leave A Reply

Giv mig besked ved andre kommentarer via e-mail. Du kan også abonnere uden at kommentere.