Nyheder

2 Smoothies

Jeg har set lidt nærmere på to kendte smoothies fra detailhandlen, nemlig Frugtpressen Smoothie “Appelsin, Banan, Mango og Fersken” og Valsølille “Fersken – Jordbær”.

[singlepic id=397 w=150] [singlepic id=399 w=150]

Desværre ser man ofte en tildens til, at smoothies mixes af et hav af forskellige frugter, så smagen der kommer ud i den anden ende er et stort virvar i forskellige smags-retninger. Det var tildels også tilfældet idag.

Vallsølille’s Fersken og Jordbær (der blandt andet fås i Kvickly) skuffer efter min mening, da smagsindtrykket var tættere på appelsin og banan, end på de to “hovedingredienser”. Her er mine bedømmelser:

Syn: Grumset rødlig smoothie, med et lidt mat/gråt look.
Duft: Overvelende banan, med søde jordbær.
Smag: Appelsin!, både som første indtryk, og mere dominat i eftersmagen. Undervejs kan en smule fersken kombineret med banan smages. Meget blid, og tilpas sødme.
Konsistens: Generelt meget fint blendet, med nogle få frugt travler, som jeg gætter på er jordbær.

Konklusion: Som bartender der gerne vil lave drinks med en god smoothie, kan Vallsølille ikke bruges. Smagen er ikke det ene eller det andet, men et mix af forskellige retninger der til sammen ikke skaber den interessante smag. Hvis du derimod gerne vil slippe for at spise så meget frisk frugt, og bare vil have et skud flydende frugt, så kan den da sagtens drikkes.

Se også: Firefly Health kick

Frugtpressen Smoothie af Appelsin, Banan, Mango og Fersken. – Købt i Netto.
Syn: Dyb solgul farve
Duft: Fersken og banan
Smag: Kraftig kombination af appelsin og mango. Bider næsten lidt på tungen. Eftersmagen går i retning af fersken og mango. Generelt meget smag af mango.
Konsistens: Ikke super fin-blendet, dog uden at man finde et større stykke frugt. Blød og cremet konsistens.

Konklusion: Denne smoothie lover ikke at den smager af en bestemt frugt, men lister istedet de frugter der indgår som en del af navnet. Smagen er dog overvejende appelsin og mango, med noter af fersken undervejs. I drinks ser jeg gode muligheder for at lave en appelsin-mango Magarita, da der er god og naturlig mango smag i smoothien.

Nyt barudstyr – Mixmeister.dk er den førende webshop i