Drinks nyheder

Årets øl er fynsk

Omtrent en ud af fire af stemmerne ved afstemningen til Årest Danske Ølnyhed 2015 gik til en øl fra Midtfyns Bryghus. Dermed blev øllen fra Midtfyns Bryghus kåret til Årest Danske Ølnyhed, blandt i alt 1200 nye danske øl, da de Danske Ølentusiaster gik til stemmeurnerne.

I finalen var der tæt løb, men Midtfyns Bryghus løb med sejeren med knap en fjerdedel af stemmerne i finalen der bestod af fem forskellige øl. Midtfyns Bryghus vandt med 24,1 % af stemmerne, imod Amager Bryghus’ 24 %. Russian Imperial Stout er navnet på vinderøllen, som vandt i kategorien for øl med en alkoholprocent på mere end 6 %. I kategorien for øl med en alkoholprocent på mere end 6 %, slog Russian Imperial Stout Thisted Bryghus og Bryggeriet Vestfyn’s Frejdahl Roulv.

Alkoholprocenten i Russian Imperial Stout er på 11 %, hvilket også gjorde den til den stærkeste øl blandt de fem finaleøl.

Se også: Carlsberg alkoholfrie øl hitter

Siden de Danske Ølentusiaster begyndte at kåre Årets Danske Ølnyhed har fynske bryggerier hevet samtlige sejre hjem. Dermed er det også femte gang at Midtfyns Bryghus hiver sejeren i land. De tidligere sejre har været med Fisherman’s Ale Rough Snuff Håndbryg (2010), Chili Stout (2009) og Imperial Stout (2007).

Årets Danske Ølnyhed bestemmes ved en afstemning hos medlemmerne af Danske Ølentusiaster. Først stemmer man om hvilke fem øl der skal i finalen, ud fra en liste over alle nye danske øl. Derefter afgøres finalen ligeledes ved en afstemning.

Kilde: Fyens.dk

Nyt barudstyr – Mixmeister.dk er den førende webshop i