Drinks nyheder

James Bond udskifter sin martini?

I de 22 tidligere James Bond-film har vi oplevet seks forskellige skuespillere spille hovedpersonen, ti forskellige bilmærker og en ny version af den hotte kvindelige skurk i hver af dem, men martinien har altid været den samme, hvilket for mange har været 007’s signatur og har hjulpet drinken til at opnå den verdensberømmelse, som den nu nyder. Jeg snakker selvfølgelig om vodka-martinien “shaken, not stirred”. Selvom det kan diskuteres om martini virkelig skal laves med vodka eller med gin, er det stadig en kendsgerning, at James Bond-fans verden over kender spionen på hans signatur-cocktail. Selvom cocktailen i hver episode og i hver af James Bond-romanerne ‘twistes’ en smule, som eksempelvis i den seneste filmatisering hvor Daniel Craig bestiller en Vesper Martini, er det stadig martinien, som er hans signatur i filmen.

Takket være en såkaldt product placement-aftale med det hollandske bryggeri Heineken, vil der i mindst én scene i den nye film Skyfall blive vist en scene, hvori Daniel Craig aka James Bond beder bartenderen om en Heineken.

Se også: Få martini i flyveren

Heineken har ifølge forskellige kilder haft et fast samarbejde med James Bond-producenterne de seneste 15 år. Det er også imponerende, at Heineken har formået at få James Bond til at drikke en Heineken frem for sin vodka-martini. Hvordan det vil påvirke James Bond-fansene er stadig uvidst, men vi tvivler dog på, at Heineken vil opnå samme genkendelighed med James Bond-branded, som martinien har opnået.

Som I kan se i klippet herunder, så var Heineken også til stede i Casino Royal, som mange danskere sikkert husker pga. vores alle sammens Mads Mikkelsen, som spillede skurken.

Nyt barudstyr – Mixmeister.dk er den førende webshop i