Drinks nyheder

Kronjuvelen fra Guatemala

Blandt verdens bedste rom finder du Ron Zacapa XO fra Guatemala. Den er fremstillet på ’jomfruhonning’ fra sukkerrør, hvilket giver den en unik blød smag. Nyd den som avec med et stykke mørk chokolade.

Rom er for alvor blevet populært blandt danskerne som avec efter middagen. Når du smager Ron Zacapa XO giver det god mening. Det er nemlig en af verdens fineste, blødeste og mest raffinerede rom i luksusklassen.
Ron Zacapa XO kommer fra Guatemala, og det geografiske oprindelsesland sætter sit særegne aftryk på rommen. Ron Zacapa XO fremstilles og lagres 2.300 meter over havets overflade i Guatemalas bjerge i det såkaldte ”House Above the Clouds”.

Den lave gennemsnitstemperatur på 17° sænker aldringsprocessen, mens den tyndere luft og det lavere atmosfæriske tryk intensiverer tilførslen af smagene fra lagringstønderne. Ron Zacapa XO består af rom, der er seks til 25 år gammel, da den til sammenligning med Ron Zapaca 23 lagres yderligere to år i franske cognacfade.

Velegnet til desserter og chokolade
Modsat de fleste rommærker, der fremstilles af melasse, anvendes der i Ron Zacapa XO udelukkende koncentrat af førstepresningen af sukkerrør fra Zacapas egen plantage. Det kaldes også for jomfruhonning, hvilket giver den både en sødere og blødere smag.

Ron Zacapa XO har en balanceret smag af sødme, krydderi, frugt og alkohol. Duften er ligeledes et behageligt bekendtskab med aromaer af ristet egetræ, brændt karamel, tørristede nødder, marcipan og appelsinskal.
Smagen og duften gør den derfor særligt velegnet til desserter og mørk, kraftig chokolade. Fra Ron Zacapas master blender Lorena Vásquez Ampié lyder anbefalingen, at du nyder Ron Zacapa XO rent som avec.

Læs meget mere om Ron Zacapa her eller se videoen og bliv mere bekendt med denne lækre rom.

Nyt barudstyr – Mixmeister.dk er den førende webshop i