Drinks nyheder

Lommebogen

Pressemeddelse fra Henrik Steen Petersen, Moltkes bar
Kunne du tænke dig en næsten 100 år gammel dansk cocktail? Så skal du have fat i ’Lommebogen’ med cocktails fra Café de la Reine og 1930’ernes København af Axel Sørensen

’Lommebogen’ er en udgivelse af hidtil gemte og glemte cocktails nedskrevet af Axel Sørensen, der giver cocktailentusiasten et unikt indblik i 1930’ernes danske cocktailkultur. Udover de sirligt nedskrevne opskrifter på klassiske cocktails vi allerede kender, indeholder ’Lommebogen’ også opskrifter som Vupti- Gine, Ping-Pong Cocktail, Lille Hans W, Danish Cocktail og mange flere, der må siges at stamme fra vores breddegrader.

’Da Moltkes Bar åbnede i 2010, hentede vi vores inspiration i den amerikanske cocktailkultur og dens historie. Da vi senere tog fat på at puste nyt liv i gamle, glemte cocktails, troede vi også først, at det var dér, vi skulle lede,’ fortæller Henrik Steen Petersen fra Moltkes Bar. ’Det blev der imidlertid vendt op og ned på, da vi fik besøg af Tina Wassermann, der fortalte, at hendes morfar, Axel Sørensen, havde arbejdet som bartender på blandt andet Café de la Reine i slutningen af 1930’erne. Tina fortalte også, at hun havde arvet hans lommebog med cocktailopskrifter og andre nyttige notater’.

Da vi senere fik lov at låne lommebogen, åbnede en glemt verden sig for vores øjne. Fra kun at være dus med den amerikanske cocktailkultur fik vi nu også et indblik i, hvad danskerne drak og nød på den tid. Lommebogen gav os også god viden om, hvilke produkter der var tilgængelige, og hvordan smag og behag var dengang.

Af Sørensen til Sørensen og nu også til alle danske cocktailentusiaster
Lommebogen blev i sin tid skrevet af Axel Sørensen til Axel Sørensen, og har således aldrig tidligere været udgivet. ‘Inden vi afleverede bogen tilbage til Tina, blev vi sammen enige om, at den viden og inspiration, der ligger i bogen, skal gives videre til vores egen generation’, slutter Henrik Steen Petersen.

Lommebogen er nu udgivet som paperback med bogens opskrifter gengivet i sit originale format suppleret med historiske tilbageblik og 12 fortolkninger af de danske opskrifter.
Bogen er tænkt som inspiration til fortolkning af forgangne tiders danske cocktailkultur og som et vidnesbyrd om, at Danmark dengang som nu også var at finde på cocktailens verdenskort.
128 sider paperback.

Du kan Erhverve dig bogen på Moltkes.com til 135,00 kr.

[nggallery id=190]

Nyt barudstyr – Mixmeister.dk er den førende webshop i