Drinks nyheder

Nordens førende spiritusaktør opkøber Brøndums og Larsen Cognac

Som en del af en større vækststrategi opkøber Norden og Baltikums førende vin- og spiritusaktør Altia Plc., som i Danmark er repræsenteret ved Altia Denmark A/S, nu det historiske snapsemærke Brøndums og det internationalt anerkendte cognacmærke Larsen Cognac.

Ved opkøbet bliver  de verdens 6. største cognachus med opkøb af Larsen Cognac, samtidig med at de styrker deres position og får en markedsandel på 23 pct. med opkøb af det ikoniske snapsemærke Brøndums.

Opkøbene er en del af Altias større vækststrategi, der blev formuleret i 2010. Med opkøbet af Larsen Cognac styrker Altia sin position i cognac-kategorien og bliver verdens 6. største cognachus. Altia ejer ligeledes cognacbrands som Renault Cognac og Grönstedts Cognac. Opkøbet af snapsemærket Brøndums er med til at sikre Altia en solid position inden for snapsekategorien med en samlet markedsandel på 23 pct., og Altia er dermed en dominerende spiller i snapsekategorien med bl.a. også den økologiske O.P. Anderson Akvavit.

”Vi er glade for opkøbene af Brøndums og Larsen Cognac, der begge er traditionsrige brands, der passer perfekt i vores produktportefølje. Opkøbene følger vækststrategien, der har styrket Altias position som markedsleder på vin- og spiritusområdet i Norden og Baltikum. Vi ser frem til at udvikle begge brands som en del af Altias egen produktportefølje i fremtiden.” Det udtaler Søren Qvist, der er direktør for Altia Open Markets.

Altia er en førende vin- og spiritusaktør i Norden og Baltikum med et årligt nettosalg på 500 millioner euro og beskæftiger omkring 1.100 medarbejdere. Altias strategi er baseret på to hjørnesten – at opbygge egne brands og at tilbyde en førende nordisk og baltisk ”route-to-market service” for Partnere. Altia ejer i forvejen spiritusmærker som Renault Cognac, 1-Enkelt Bitter, O.P. Anderson Akvavit, Koskenkorva Vodka m.fl. Desuden har Altia en række Partnere såsom Jack Daniel’ s, Bowmore, Hardy’s, Ravenswood og Robert Mondavi. Brøndums og Larsen Cognac kommer til at indgå som en integreret del af Altias produktportefølje.

Transaktionen af Brøndums forventes at ske inden for 2-3 uger, mens transaktionen af Larsen Cognac forventes at ske i slutningen af sommeren 2013.[nggallery id=205]

Nyt barudstyr – Mixmeister.dk er den førende webshop i