Nye trends

The Perfect Ice

Er is virkelig så vigtig til en drink? Er der forskel på is og er betyder udseendet virkelige noget? Det er spørgsmål jeg aldrig rigtig har skænket en tanke, men hvis man tænker også det giver det, giver det stof til yderligere eftertanke.
For is som så, har en stor betydning i bartender verdenen, udover det, som vi antager som en selvfølge. I denne blog vil jeg gennemgå områder, som måske på første hånd virker som almen viden, men hvis du tænker over det, faktisk gemmer sig meget mere bag det.

Is er vigtig for den giver Cocktailen/drinken den temperatur den skal have, men samtidig så påvirker den også de forskellige smagsnuancer i drinken. Ved bl.a. at Shake en drink bestående af vodka, afkøles vodkaen så smagen er mindre fremtrædende end den egentlig ville have været uden den kølende effekt, det er bl.a. en fordel hvis man gerne vil have smagsnuancerne af de andre ingredienser eller spirituøse til at træde frem.
Ligeledes tynder visen også drinken ud, i en meget lille mængde når du shaker, men i en større omfang mens du drikker. Her er der blandet stor forskel på hvilket is du bruger. blandet, smelter knust is markant hurtigere pga at den molykulære struktur er mindre stabil og fast i det, kom ved isterninger.

Se også: Isterninger til fest

Første dag af CSC(Copenhagen spirits and cocktail) messe i københavn i forengående måned, blev der holdt et yderst interrasant foredrag om hvad Perfekt is var og hvordan man kunne fremstille det.
Seminaret blev hold af De amerikanske Bartendere og mixologer Don Lee og Alex Day, som er nogle af de kendteste navne inden for amerikansk og international bartending.

En ting der er UTROLIG vigtig ved det perfekte is, er hvordan den laves. Perfekt is skal være så klar så muligt, dette har ikke så meget med den kølende effekt at gøre, men mere udseendet. Fryser/laver man isen forkert kan man risikere at der opstår forurening i isen, i form af små luftbobler som kan ses af at der fremstår små hvide pletter i isen.

Med tiden er der kommet forskellige producenter frem der har forstået hvor vigtig kvalitets is er og begyndt at experimentere med det samtidig med at levere et super produkt. Udover at kunne levere et klart produkt, så er man kommet så langt i innovationen at man kan designe isen præcis som man ønsker det. På den måde har et Japansk firma bl.a. udviklet en teknik der gør det muligt at kreerer en isterning formet som en sfære, et hjerte og engang et askebæger!!
[nggallery id=179]

Bl.a. Bliver isen fra Vip-ice lavet ved at fryse isen i en “bevægende” tilstand, på den måde undgår de at ilten bliver fanget inde i isen, og derved de hvide pletter opstår.


Her kan du købe dig til noget virkelig kvalitets
Vip-Ice
Taison-SS – Japansk Firma

Nyt barudstyr – Mixmeister.dk er den førende webshop i