Nye trends

Trends of America!

2012 var året for Negronis, tønde-lagret cocktails og gin. Men med en blomstrende cocktail kultur i USA og innovative bartendere kommer op med nye, spektakulære drinks hver dag, kan disse tendenser snart være forældede. For at finde ud af, hvad 2013 bringer for en verden af ​​cocktails, barer og spiritus har DrinksMeister taget til landet med de mange muligheder.

På dette eventyr, fik DrinksMeister besøgt forskellige cocktailbarer og snakket med de forskellige bartendere, barchefer mfl. om alt lige fra trends i USA, spiritus og mm.

Under DrinksMeisters ophold i den dejlige cocktailby Seattle, var DrinksMeister ude at snakke og forhøre sig med forskellige fagfolk inden om området. På Ba Bar fik vi æren af, at møde barchefen; Jonathan Christiansen, som vi fik fornøjelsen af at snakke “kort” med omkring udviklingen af den amerikanske bartender kultur og hvilke trends der er i fremgang og tilbagegang. Det var den “lille” samtale, der endte med at vare over 4½ time. Som tiden dog flyver, når man hygger sig. 🙂

Jonathan skriver bl.a. hvordan der er begyndt at blive større forskel på de forskellige typer bartendere; Cocktailbartenderen og den mere “bar”- eller diskoteksbartender. I USA har de oplevet et stigende antal spiritusser, som er tilsat smag, som primært bliver brugt i diskoteks miljøet, mens den mere smags- og prisbevidste bartender har bevæget sig, på den ene side mere over i en mere nytænkende bane, baseret på forbudstidens bartendings stil.

Ligeledes, var det utroligt interessant, at høre mere om de nye trends der er kommet, bl.a. spurgte Jonathan hurtigt ind til hjemmelavede cocktails RTD (Ready-to-drink). For tiden, er det bl.a. vældig populært, at lave cocktails som man så hælder på flasker, hvorefter man tilføjer kulsyre, hvor cocktailen selvfølgelig er designet til at skulle indeholde mild kulsyre. Derefter kommer de på køl, hvorefter de sælges senere på ugen/aftenen. Her skal det selvfølgelig siges, at de kun kan holde en uges tid, før det skal hældes ud.

Gabet mellem køkken og bar forsvinde:
Jonathan peger bl.a. på en trend, som vi også her i Europa og især i skandinavien har bemærket er begyndt at finde fodfæste på flere og flere cocktail barer.
“Kløften mellem baren og køkkenet frosvinder, og kokke er begyndt at skabe ingredienser, der skal bruges i cocktails. flere og flere køkkenchefer er med til at skabe flere af de nye cocktails som kommer med på kortet, og ligeledes er bartenderne begyndt at rykke ind i køkkenet.

Dette er også en trend som vi har set meget af de seneste par år i Danmark, og mon ikke også at kokkeverdenen stadig har meget at byde på.
Ba Bar:
Jonathan arbejder som barchef på den Vietnamesisk restaurant, som udover at være specialiseret i vietnamesiske retter, også er kendt for deres cocktail bar som primært serverer klassiske cocktails.[nggallery id=192]

babarseattle.com

Nyt barudstyr – Mixmeister.dk er den førende webshop i