Opskrifter

Danmarks bedste bartendere skal findes

Onsdag d. 7. maj samles bartendereliten på St. Pauls Apothek i Aarhus. I den anden af to semifinaler skal de dyste om de eftertragtede pladser i en ny nordisk finale i bartenderkonkurrencen Diageo World Class.

Den populære cocktailbar og restaurant St. Pauls Apothek danner således rammen om den anden danske seminfinale. Her står 11 bartendere klar med deres shakere til at dyste fem pladser i den nordiske finale i konkurrencen, som kaldes bartendernes VM.

De kyndige cocktail-eksperter Max La Rocca og Deano Moncrieffe sidder klar til at bedømme deltagerne ud fra en række forskellige kriterier. Det er nemlig ikke kun indholdet i glasset, der afgør, hvem der går videre. Bartenderne bedømmes i lige så høj grad på deres teknik, kreativitet, showmanship og ikke mindst på, hvem der kan holde nerverne i ro, når presset hviler på deres skuldre.

Ny nordisk finale

Som noget nyt i det sjette konkurrenceår i Diageo World Class, samles de bedste bartendere fra Danmark, Sverige og Norge i en fælles nordisk finale. Den afholdes d. 3. juni på D’Angleterre i København, hvor ti bartendere fra hvert af de tre lande kæmper mod deres landsmænd om to svenske, to danske samt to norske pladser i den globale finale. Den afholdes til juli under luksuriøse omgivelser på en endnu ukendt location i London.

Udover direkte adgang til finalen, er der yderligere hæder på spil for en af de seks nordiske bartendere. Årets bedste finalist kåres med titlen ’Bartender of the Nordics’ og kan dermed sende et stærkt signal til sine udenlandske bartenderkolleger forud for den globale finale.

Se også: Aarhus barguide

PRAKTISK INFORMATION:

Venue:
St. Pauls Apothek
Jægergårdsgade 76
8000 Aarhus C

Program d. 7. maj 2014:

  • 14:30 – 18.00 konkurrence
  • 1 times pause, hvor dommerne voterer
  • 19:00 vinderne annonceres

Deltagerne i vilkårlig rækkefølge:
Daniel Lundberg
Nicolas Skovgaard
Bastian Leander Andersen
Morgan Dubreuil
Jannick Gram
Toke Christensen
Jonas Brandenborg Andersen
Jesper Strauss
Rasmus Juul
Søren Krogh
Anders Henze-Pedersen

Dommerpanelet

Max La Rocca, europæisk Diageo World Class-ambassadør
Deano Moncrieffe, Don Julio-ambassadør

 

Om Diageo World Class

Diageo World Class er verdens største og mest prestigefyldte bartenderkonkurrence. 15.000 bartendere fra 50 lande er til dato blevet trænet gennem konkurrencen, der har eksisteret i nu seks år.

I konkurrenceforløbet bliver bartenderne testet i deres mixologi-evner, og undervejs skabes exceptionelle drikkeoplevelser og bartenderfaget tages til nye højder.

Diageo World Class giver desuden bartenderne vejledning og træning gennem partnerskaber med nogen af branchens allerdygtigste skikkelser, og vinderen ryger direkte til tops i den internationale superliga.

Bartenderne dyster i en lang række forskellige udforinger, der tager udgangspunkt i Diageos portefølje af reserve-brands: Ketel One, Cîroc, Tanqueray No.TEN, Don Julio, Zacapa, Talisker, Cardhu og Singleton Classic Malts samt Johnnie Walker Gold Label, Johnnie Walker Blue Label og Johnnie Walker Platinum Label.

Nyt barudstyr – Mixmeister.dk er den førende webshop i