Opskrifter

Frank Sinatra fylder 100 år på lørdag

Århundredets største crooner Frank Sinatra ville være fyldt 100 år på lørdag

En skål for Frank Sinatra.

Århundredets største crooner Frank Sinatra ville være fyldt 100 år på lørdag. Og intet ikon uden en ikonisk cocktail. Det var nemlig Famous Frank, der var årsag til, at den delikate cocktail Rusty Nail blev en kæmpesucces.

Lørdag d. 12. december er det 100 år siden, Frank Sinatras blev født. Der er selvfølgelig masser af grund til at fejre manden bag evergreens som ”My Way” og ”Strangers in the Night”. Men skulle man lede efter én grund mere, kan man glæde sig over, at det også er Famous Frank, vi kan takke for den ikoniske whiskycocktail .
Rusty Nail er alle whiskyelskeres favoritcocktail, fordi den består af The Famous Grouse og Drambuie – altså whisky og whiskylikør.

Opskrift: 

  • 4,5 cl Whiskey
  • 2,5 cl Drambuie

Se også: Highland park vikinge whisky

Det er gutterne bag newyorker-klubben ”21”, der bliver nævnt som ophavsmændene bag Rusty Nail. Cocktailen blev opfundet i 1960’erne, og blandt dens største fans var blandt andet the Rat Pack – med Frank Sinatra i spidsen for stjerner som Humphrey Bogart, Dean Martin og Sammy Davis Jr. Og cocktailen var også et megahit på Frank Sinatras yndlingsbar, P.J. Clarke’s. Det er derfor ikke så sært, at Frank Sinatra hænger uløseligt sammen med Rusty Nail.
Som det er tilfældet med mange klassikere, varierer opskriften på en Rusty Nail også alt efter, hvem man spørger. Nogle cocktaileksperter foretrækker to dele The Famous Grouse til en del Drambuie, mens andre beskriver målforholdet som 1:1. Ønskes en mere moderne og tør udgave af cocktailen, mixes hele fire mål The Famous Grouse med et mål Drambuie.

 

Rusty Nail

Nyt barudstyr – Mixmeister.dk er den førende webshop i