Opskrifter

Friday fruit passion

[singlepic id=1680 w=240 h=240 float=left]Denne cocktail blev som navnet antyder skabt på en fredag, målet var at skabe en frugt cocktail som ikke blev alt for eksotisk eller sød i smagen. Jeg har længe været tilhænger af drinks med et mere syrligt præg, og derfor besluttede jeg at basere den på min hjemmelavede sour mix, som hovedspiritus valgte vodka, da den lægger sig mildt i bagrunden af den dominerende frugtsmag, derefter var det bare at gå i gang og jeg endte op med følgende opskrift:

6 cl Vodka
4 cl sour mix
8 cl ananas juice
4 cl frisk presset æble juice
2 cl frisk lime saft
2 cl jordbær sirup
Pynt – Lime curl, æbleskive, granatæble kerner m.m mulighederne er uendelige til denne cocktail

Ananas juicen er perfekt hoved ingrediens til denne cocktail da den giver en god basis frugtsmag uden at blive for dominerende, og derefter var det bare at ”spice” den op til rette syrlighed, derfor valgte jeg at presse frisk æble juice, da den færdigkøbte oftest er for sød, og med tilsat sour mix var byggestenen lagt. Men for at få yderligere frugt smag valgte jeg at smide jordbærsirup i, så cocktailen er en smags oplevelse hele vejen ned til bunden, men da syrligheden var i fokus skulle siruppen udlignes og dertil kom den friske lime saft.
Fremgangs måden kan man selv vælge, jordbær siruppen valgte jeg bare at hælde i til sidst, for at få et lækkert visuelt spil og for at skabe en smagsforskel hele vejen ned i gennemcocktailen, denne cocktail er også perfekt i alkohol fri version, da frugtsmagen er så dominerende, at der ikke mangler en smag fra spiritussen, og der er utrolig mange muligheder for at blande andre frugter og juicer i.

Trinvis guide til hjemmelavet Sour mix.

Med denne lille nemme billedeguide vil jeg vise hvordan man hurtigt og nemt laver sin egen sour mix, forskellen er helt klar at smage med det samme, da man får en langt friskere og syrlig cocktail ved at bruge hjemmelavet sour mix.

Når der skal laves 1 liter sour mix skal man bruge følgende:
10-15 limes
5-10 citroner
2-400 g sukker
Det er også fordel agtigt at have en god citrus presser ved hånden da det sparer tid.

[singlepic id=1681 w=320 h=240 float=none] [singlepic id=1681 w=320 h=240 float=none]

Dernæst skal citrus frugterne presses, det er vigtigt at bliver gjort i hånden eller i en dertil egnet elektrisk citrus presser, da vi ikke vil have olierne fra skrællen kommer med i vores sour mix, det giver en bitter smag og ødelægger sour mixen.
[singlepic id=1683 w=320 h=240 float=none]

Når man har presset sine citrus frugter, skal det hele hældes sammen i en gryde og bringes til lige inden koge punktet, hvorefter man tilsætter sit sukker og rører rundt til det er opløst fuldstændig.
Der skal bruges:
2 dl citron saft
2 dl lime saft
3 dl vand
3 dl sukker

Dernæst tappes det på flaske, og når væsken er afkølet har man en perfekt sour mix, man kan enten vælge at bruge lyst sukker eller rør sukker, personligt foretrækker jeg almindeligt da sour mixen får en mere syrlig karakter, end hvis man bruger rør sukker, men det er en smagssag.

[singlepic id=1687 w=320 h=240 float=none]

One thought on “Friday fruit passion

Comments are closed.

Nyt barudstyr – Mixmeister.dk er den førende webshop i