Gin drinksopskrifter Klassiske drinks

Reverse Martini

En Reverse Martini, tak. En sætning man ikke så ofte hører, men det burde man nu, hvis du spørger mig. En reverse martini er som navnet antager, en omvendt martini. Det betyder at i stedet for 3:1 Spiritus-Vermouth, er den i stedet 2:1 Vermouth-Gin. Det betyder at ginnen får en mindre rolle end før og at det den nu skal underbygge valget af vermouth og ikke omvendt. Som Vermouth har jeg valgt Noilly Prat, den er ganske enkelt i topklasse. Ginnen som umiddelbart bedst komplimenterer denne vermouth ser jeg som Geranium gin, der som bekendt indeholder flere blomster-noter end de fleste andre gin.

[singlepic id=622 w=250] Se også: Gin drinks opskrifter

Billedet er taget på Herr Bartels i Århus.

Reverse Martini
6 cl Noilly Prat
3 cl Geranium Gin
Citronskal

Jeg kan godt lide at få bragt citrusnoterne frem ved at vride en citronskal-spiral over glasset inden servering og efterfølgende lade den dale ned i drinken. Om du vil stirr eller shake denne fantastiske cocktail er op til dig, jeg foretækker den sidste. Brug et Martini Chiller glas som vist på billedet – så kan du nedkøle din cocktail uden at fortynde den.

Denne lækre martini er bl.a. rigtig god hvis man er igang med en omgang poker eller blackjack. Martini’er er også netop kendt for at blive drukket under forskellige spil og er man James Bond fan, ser man også at i mange af hans film, at han har en ny twist af den klassiske martini.

2 thoughts on “Reverse Martini

  1. Super drink!
    Jeg foretrækker også en gang imellem en lettere Martini. Har du prøvet med Carpano? Det er også rigtigt godt i forholdet 2:1 – 2:2, og der kan man med fordel benytte en appelsinskal, ligesom du bruger en citronskal.

  2. Hej Henrik,
    Jeg har endnu fornøjelsen til gode af at have en Carpano på min barhylde, men må vist se at få hentet en hjem. Der findes mange gode cocktails derude man skal nå at prøve 🙂

Comments are closed.

Nyt barudstyr – Mixmeister.dk er den førende webshop i