Introduktion til Calvados
Calvados er en af historiens ælste og mest ælde spiritusser verden har set. Calvados laves kun i Normandiet, fra distriktet Calvados.
Der findes også andre navne for denne spiritus, bl.a. Eau-de-vie de Pomme (fra andre franske distrikter end Calvados), Apple Brandy, Applejack eller Aquardiente di Sidre.
Produktionen af Calvados starter med at man destillere gæret æblesaft fra egnen. Herefter minder procedureren om fremstillingen af Congac, og sammenlignes derfor også ofte med netop den spiritus.
Man kan nyde Calvados rent, med isterninger eller i nogle spændende drinks. Her på siden finder du masser af gode drinksopskrifter.
Pays d’Auge
Betegnes ved at ginnen laves som en brændevin der tilsmages med krydderierekstrakter. London Dry Gin tilføjes alle ingredienser under selve destilleringen så smagen dannes under det meste af processen.
Betegnelser
Som man kender fra Congac, så har Calvdos også forskellige betegnelser som fortæller om produktionen.
Fine/Trois étoiles/Trois pommes hentyder til en lagring på min. 2 år.
Vieux/Réserve hentyder til min 3 års lagring
V.O./VO/Vieille Réserve/V.S.O.P/VSOP betyder min. 4 års lagring.
Extra/X.O./XO/Napoléon/Hors d’Age/Age Inconnu kan en calvados først betegnes, når der er tale om min 6 års lagring. Mange i denne kategori er dog ofte meget ældre når de sælges.