Lav det selv

Mandarinjuice

Der er flere måder at lave mandarin juice på, hvis man har en juciemaskine så er det jo lige til. Hvis man ikke har en juicemaskine så kan man fjerne alt skrælden og kerne, hvor man så blender den resterende frugtkød, hvis man vil kan man så si væsken for frugtkødet. Til denne cocktail er det nok juice i en mandarin så man kan altid bare gøre det med håndkraft.
Når man har den rene juice kan man så altid tilsætte juice eller frugkødet fra andre frugter eller grønsager så man kan få med forskellig smag alt efter hvad for en cocktail man vil lave. Mandarin og ingefær er værd at prøve.

Ingredienser til en cocktail med mandarin.
4cl Calle 23 tequila
2cl kaffelikør
8cl mandarin juice
1 tsk brun farin
Knust is

Mandarin Cocktail

Denne cocktail har ikke noget navn, så vidt jeg ved. Det er en tequila cocktail, og det plejer at skræmme de fleste fordi vi alle forbinder tequlia med noget ulækkert som bare skal overståes, og helst med salt og citron til. Denne tequlia er en helt fantastisk tequlia som har en blød smag og med det syrlige i mandarinen går det hen og giver cocktailen en god blanding af, det bløde for tequliaen og den skape smag af mandarinen. Kaffelikøren og den brune farin giver cocktailen en mørk dybte af sødme. Mandarien giver så vel en skaphed men også den friske smag af frugt, og ikke mindst den naturlige frugt sødme, som gør at mandarin juicen forbinder alle ingredienserne til en dejlig frisk cocktail.

Bonus til mandarinentusiasterne
Mange menesker forveksler mandariner med klementin, hvilket er forståeligt, forskellen er nemmelig ikke så stor. Klementin er en mandarinen-sort. Klementinen blev fundet i 1890´erne og blev kaldt Den stenløse mandarin, hvilket er ifølge EMU, Danmarks Undervisningsportal, delvist forkert da der er kerner i en klementin og der findes en mandarin-sort som ikke har kerner.

• En klementin har ofte færre kerner end en mandarin.
• En klementin er ofte sødere end en mandarin.
• En klementin er som hovedregel lidt sværere at pille end en mandarin.
• De er lige sunde og indeholder lige meget A- og C-vitamin.
• Det hvide væv der er mellem skræld og frugtkød i en mandarin og klementin hedder albedo.

One thought on “Mandarinjuice

Comments are closed.

Nyt barudstyr – Mixmeister.dk er den førende webshop i