Opskrifter

Rolf Bender Jensen vinder dansk semifinale for bartendere

Rolf Bender Jensen fra Oak Room skal dyste mod den skandinaviske bartenderliga til tiårsjubilæet for Linie Award i Stockholm den 10. juni.

Først vandt han danmarksmesterskabet i klassisk cocktail, og nu har Rolf Bender Jensen fra Oak Room altså vundet dansk semifinale for bartendere i den skandinaviske kokke- og bartenderkonkurrence Linie Award. 10 af Danmarks dygtigste bartendere lige nu deltog i konkurrencen, som blev afholdt i København. Ifølge dommerpanelet, som blandt andet bestod af Kasper Riewe Henriksen, Sune Risum-Urth og Martin Camara, viste Rolf Bender Jensen både mod, smag og balance med sin ”The Scandinavian Flip’ som var en kombination af ribssirup, Pedro Heminez, Linie Akvavit, toppet med en pisket æggeblomme og garniture af frysetørret ribs.

Se flere klassiske cocktails her

Poetisk og æstetisk lækker
Rolf havde valgt at præsentere sit flip i en lille kaffekop, og det var også grund til ekstra plus point blandt dommerne. ”Vi talte efterfølgende om at rydde op på bartoppen og kun have ting stående som var essentielle, men ideen om at servere et akvavit flip i en lille kaffekop var både poetisk og æstetisk lækker,” siger Sune Risum-Urth.

Levitra er ansvarlig for etter billigere legemidler å oppnå en kraftig norskeapotek.net/ ereksjonen og lar brukeren legemidler på nettet.

Bartenderne blev vurderet ud fra blandt andet smag, originalitet, kreativitet, præsentation og brugen af Linie Akvavit. Ifølge Sune Risum-Urth, var der en god balance i Rolfs bud på en flip, som også viste mod. ”Cojonas – man skal have nogle store nogen for at stille op med et flip i en konkurrence. Der er mange der står af på forhånd, når du begynder at knække et helt æg ned i shakeren. Det lykkedes med denne flip at skabe en cocktail der var i perfekt balance, og som ikke bare gav plads til, men også udfordrede og understregede oplevelsen af Linie akvavit.”

Anden pladsen gik til Jeppe Nothlev fra Ruby med drinken ’Rantzaus Minde’ og tredjepladsen til Anna Heilmann fra Lidkoeb med drinken ’Midsummer.’

Tiårsjubilæum og det største i Linie Awards historie

I år er det ti år siden den første Linie Award konkurrence løb af stablen. For første gang deltager Tyskland også i konkurrencen, der indtil nu ellers har været forbeholdt de nordiske lande. Det gør, at i år bliver den største konkurrence i Linie Awards historie. Konkurrencen har gennem tiden åbnet dørene for mange unge nordiske kokketalenter. I 2011 blev konkurrencen udvidet til også at være en konkurrence for bartendere. Vi har stadig til gode at hylde en dansk vinder i bartenderkategorien.

Nyt barudstyr – Mixmeister.dk er den førende webshop i